eur:
368.61
usd:
345.30
bux:
48103.27
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Síelők és hódeszkások az eplényi Síarénában 2019. január 13-án.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Síelhető a Normafa, megnyitott Eplény

Már lehet síelni a Normafán. A Nagyréten például egy óvodás csoport hógolyózott csütörtök délelőtt - jelentette a helyszínről az InfoRádió tudósítója. Lángost is lehet kapni. Eplényben közben kinyitott a Síaréna. Körkép.

Maradéktalanul alkalmas a Normafa a síelésre - tapasztalta az InfoRádió tudósítója a helyszínen.

"Mínusz öt fok van, szélcsend, ezért az pont annyinak is érződik. A hó kellemesen hideg, de nem barátságtalan. Kemény, le van már fagyva néhány helyen, de ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne rajta remekül síelni" - tudatta a hallgatókkal csütörtök késő délelőtt Exterde Tibor szerkesztő-műsorvezető.

Előre nyomott sífutópálya még nincs, amit a Normafa Park munkatársai minden évben előkészítenek, vélhetően ez a le (nem) esett hó mennyiségének tudható be.

Sífutók egyelőre kevesen vannak, óvodások viszon annál többen: ők a Nagyréten vidáman hógolyóznak. Szánkózókkal is vélhetően a tanítási idő végén telik meg a terület, és a köd is csökkentheti az emberek látogatókedvét.

A környéken frissen sült lángos is kapható - tudta meg az InfoRádió.

A téli sportol szerelmesei számára jó hír, hogy - mint arról a Veol.hu és a Síelők.hu is beszámol - az országban első pályarendszerként csütörtök délelőtt megnyitott az eplényi Síaréna. Egyelőre az InfoRádió tudomása szerint egy pálya és egy tanuló pálya üzemel (A1, C), de máris kitűnő körülmények fogadják a téli sportok szerelmeseit, hóágyúznak november 30. óta. Jelen pillanatban 50 centi az átlagos hóvastagság a működő pályákon. Tavaly 93 napot voltak nyitva, reménykednek, hogy idén legalább ilyen hosszú lesz a szezon. Fejlesztés, hogy újratáblázták a pályarendszert, figyelmeztetve a síelőket, hogy hol keresztezi a pályát felvonó, hol válik keményebbé egy pályaszakasz, illetve hol milyen meredekségű. Az árakon csak minimálisan emeltek tavaly óta.

Kékestetőn hópótló gépek hízlalják a 10 centi természetes havat, december végén fognak tudni megnyitni ott. Az árakon nem változtattak tavaly óta. A síkölcsönzőben teljesen új felszereléssel várják a téli sportok szerelmeseit.

December 1-je óta hóágyúznak Mátraszentistvánon, ahol azt tervezik, december derekára ki tudnak nyitni - a leghosszabb sípályával és a négyüléses panorámalifttel. Legnagyobb fejlesztésük a négy új hóágyú, a legmodernebb a világon, csendes és távolról irányítható, energiatakarékos. A teljes síparkot optikai kábellel "húzták be", így nincs akadálya a teljes sípályás bankkártyás fizetésnek. Képeztek egy új tavat is - hat év alatt -, amiből 1000 köbméter vizet tudnak nyerni a hóágyúzáshoz, ha szükséges. Az árakat hamarosan közzéteszik, ígérik, nem lesznek "sokkal drágábbak", mint tavaly.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×