INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 12. szerda
Klára

csepeli hév

hév

közlekedés

csepel

borbély lénárd

A MÁV-HÉV Helyiérdekű Vasút Zrt. H6-os (másként a 252-es vasútvonal; 2011-ig ráckevei HÉV) egyik szerelvénye hamarosan indul a Közvágóhídnál lévő végállomásáról a Csepel-sziget déli részébe, 22 települést érintve. Fölötte a vasúti felüljárón egy Stadler Flirt típusú modern zónázó személyvonat halad Győr felé. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!

Nagy bejelentés érkezett a csepeli HÉV-ről

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás

Jövő nyáron a sínpárok felújításával megkezdődhet a csepeli HÉV korszerűsítése - közölte a kerület polgármestere az InfoRádióval. Borbély Lénárd hozzátette: a tervek szerint a 2021 végére az új HÉV-kocsik is megérkezhetnek.

Sínfelújítás és járműcsere vár a csepeli HÉV-re - közölte az InfoRádióban Borbély Lénárd, a városrész polgármestere.

"Szó van a Kálvin térig történő meghosszabbításról

és a ráckevei HÉV-vel való összekötéséről is, ezt a feladatot a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja kapta meg, amely el is készítette a HÉV-vonalak korszerűsítésére és meghosszabbítására vonatkozó műszaki tervdokumentációt, amelyek alapján meg lehet kezdeni a szerelvények feltételes közbeszereztetését néhány héten belül, a forrását a magyar kormány fogja biztosítani" - mondta el Borbély Lénárd, aki szerint időarányosan jól állnak a nagy projekt részfeladataival.

Vélekedése szerint optimális esetben

2021 végére már itt lesz a prototípus szerelvény, klimatizált lesz és alacsony padlós, egyterű és gyors.

A Kálvin térig történő meghosszabbításról azt mondta, az a föld alatt fog történni, így Csepel és a belváros közvetlenül össze lesz kötve.

"Csepel most azt hiszem, nagyon komoly beruházások előtt áll, számtalan olyan beruházás fog megvalósulni, ami a kormány nélkül nem lenne lehetséges, és a HÉV csak az egyik" - folytatta Borbély Lénárd. "Zajlik a csepeli gerincút tervezése, májusban véget is ér, ugyanígy a Gubacsi híd vagy a Corvin csomópont áttervezése is zajlik."

A sínfelújítás a jövő évi nyári iskolai szünetben kezdődhet,

addig meg kell oldani a HÉV kiváltását, és a lakosság türelmére szükség lesz.

Nyitókép: MTVA bizományosi / Jászai Csaba

Kapcsolódó hang

Csepeli HÉV korszerűsítése - Borbély Lénárd
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018