eur:
392.79
usd:
366.29
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A MÁV-HÉV Helyiérdekű Vasút Zrt. H6-os (másként a 252-es vasútvonal; 2011-ig ráckevei HÉV) egyik szerelvénye hamarosan indul a Közvágóhídnál lévő végállomásáról a Csepel-sziget déli részébe, 22 települést érintve. Fölötte a vasúti felüljárón egy Stadler Flirt típusú modern zónázó személyvonat halad Győr felé. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA bizományosi / Jászai Csaba

Nagy bejelentés érkezett a csepeli HÉV-ről

Jövő nyáron a sínpárok felújításával megkezdődhet a csepeli HÉV korszerűsítése - közölte a kerület polgármestere az InfoRádióval. Borbély Lénárd hozzátette: a tervek szerint a 2021 végére az új HÉV-kocsik is megérkezhetnek.

Sínfelújítás és járműcsere vár a csepeli HÉV-re - közölte az InfoRádióban Borbély Lénárd, a városrész polgármestere.

"Szó van a Kálvin térig történő meghosszabbításról

és a ráckevei HÉV-vel való összekötéséről is, ezt a feladatot a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja kapta meg, amely el is készítette a HÉV-vonalak korszerűsítésére és meghosszabbítására vonatkozó műszaki tervdokumentációt, amelyek alapján meg lehet kezdeni a szerelvények feltételes közbeszereztetését néhány héten belül, a forrását a magyar kormány fogja biztosítani" - mondta el Borbély Lénárd, aki szerint időarányosan jól állnak a nagy projekt részfeladataival.

Vélekedése szerint optimális esetben

2021 végére már itt lesz a prototípus szerelvény, klimatizált lesz és alacsony padlós, egyterű és gyors.

A Kálvin térig történő meghosszabbításról azt mondta, az a föld alatt fog történni, így Csepel és a belváros közvetlenül össze lesz kötve.

"Csepel most azt hiszem, nagyon komoly beruházások előtt áll, számtalan olyan beruházás fog megvalósulni, ami a kormány nélkül nem lenne lehetséges, és a HÉV csak az egyik" - folytatta Borbély Lénárd. "Zajlik a csepeli gerincút tervezése, májusban véget is ér, ugyanígy a Gubacsi híd vagy a Corvin csomópont áttervezése is zajlik."

A sínfelújítás a jövő évi nyári iskolai szünetben kezdődhet,

addig meg kell oldani a HÉV kiváltását, és a lakosság türelmére szükség lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×