INFORÁDIÓ 
2020. október 21. szerda
Orsolya

traffipax

véda

rendőrség

gyorshajtás

közlekedési bírság

Rendőrök a Véda automata közlekedés-ellenőrzési rendszer egyik sebességmérőjével a 6-os főúton, Pécs határában 2016. április 21-én. Csaknem kilencszáz magyarországi helyszínen ellenőrzi a rendőrség a sebességhatár túllépését reggel hat óra óta 24 órán keresztül a Speedmarathon nemzetközi akció keretében.

Soha ennyi pénzt nem szedtek még be bírságokból a magyar rendőrök

Infostart

2019 első félévében több mint 9 milliárd forintról postáztak közigazgatási bírságot az autósoknak - írja Vezess.hu, hozzátéve: mindezt úgy sikerült elérni, hogy a VÉDA készülékei rendszeresen elromlanak.

A portál cikke hangsúlyozza, hogy ez az összeg nem a beszedett, hanem a kiszabott bírságokat jelenti, rendre jelentkeznek ugyanis autósok, akik állítják, nem mentek annyival, mint azt a rendőrség mondja, a meghatározó többség ugyanakkor befizeti a büntetést.

A Vezess.hu azt is megjegyzi, hogy a bírságokat legnagyobbrészt gyorshajtás miatt szabták ki, de nem kizárólag, hiszen a többi között tartalmazzák a piros lámpán, vagy éppen a vasúti átkelőn rosszkor áthajtók büntetéseit is.

A szupertraffipaxok 99 százaléknál is nagyobb mértékben a gyorshajtókat buktatják le.

Az átlagos bírságösszegek is folyamatosan nőnek. Idén az egy autósra jutó bírságösszeg 34.500 forint, tavaly ez még 28.750 forint volt.

A portál rendszeresen kikéri egy-egy adott időszakról a szupertraffipaxok meghibásodási statisztikáit. Ezekből úgy tűnik, hogy nem annyira atombiztos a berendezések működése, hiszen 2019 első hat hónapjában összesen 198 javítást kellett végezni 182 nap alatt.

Nyitókép: MTI/Sóki Tamás
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018