eur:
394.3
usd:
369.74
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Sebességtúllépés-ellenőrzést végeznek a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei Salgótarjánban. Országszerte az összes sebességmérő készülékével ellenőrzi mától a rendőrség az autósokat, a háromnapos akció ideje alatt elsősorban a gyorshajtókat szeretnék kiszűrni. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság is részt vesz a TISPOL „European Operation Speed” ellenőrzéssorozatban, amelynek során alapvetően a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművekre, valamint a gyorsforgalmi utak leállósávján történő haladással, illetve megállással elkövetett szabályszegésekre koncentrálódik a figyelem. Ennek oka, hogy más európai országokhoz hasonlóan Magyarországon is a sebességtúllépés a legelterjedtebb közlekedési szabályszegés és a legfőbb baleseti ok.
Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter

Akcióban a rendőrség, egész héten figyelik a közlekedőket

Országos sebesség-ellenőrzést végez a rendőrség ezen a héten egy nemzetközi akció keretein belül.

A TISPOL SPEED elnevezésű nemzetközi kampány keretében tart sebességmérő akciót Magyarország közútjain a rendőrség egészen vasárnapig, ismertette Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban. Ennek során gyakrabban lehet majd sebességmérő rendőrökkel találkozni, hiszen az akció célja, hogy kiszűrjék a sebességtúllépőket a szabályosan közlekedő sofőrök közül.

A közutak legfőbb gyilkosa a sebességtúllépés és a gyorshajtás, az esetek közel harmada erre vezethető vissza.

Miután pedig a balesetek jelentős része a nyári hónapokra esik, vagyis ez egy kockázatosabb időszak, emiatt kiemelten indokolt, hogy részt vegyen a magyar rendőrség is az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának mostani ellenőrzési akciójában, emelte ki az ORFK munkatársa.

Egy biztos, a hasonló akcióknak

már a puszta léte és híre is hasznos lehet,

hiszen hogyha csupán ennek hatására, de lassabban és fokozottabb körültekintéssel vesznek részt a sofőrök a közlekedésben, az mindenféleképpen a közlekedési morál javulását fogja eredményezni. Soha nem az a cél ugyanis, húzta alá Gál Kristóf, hogy minél több bírságot szabjon ki a rendőrség, hanem az, hogy a közlekedők nagyobb biztonságban legyenek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×