INFORÁDIÓ
2021. június 20. vasárnap
Rafael

sebességmérés

tispol

rendőrség

gál kristóf

orfk

Sebességtúllépés-ellenőrzést végeznek a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei Salgótarjánban. Országszerte az összes sebességmérő készülékével ellenőrzi mától a rendőrség az autósokat, a háromnapos akció ideje alatt elsősorban a gyorshajtókat szeretnék kiszűrni. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság is részt vesz a TISPOL „European Operation Speed” ellenőrzéssorozatban, amelynek során alapvetően a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművekre, valamint a gyorsforgalmi utak leállósávján történő haladással, illetve megállással elkövetett szabályszegésekre koncentrálódik a figyelem. Ennek oka, hogy más európai országokhoz hasonlóan Magyarországon is a sebességtúllépés a legelterjedtebb közlekedési szabályszegés és a legfőbb baleseti ok.

Akcióban a rendőrség, egész héten figyelik a közlekedőket

InfoRádió

Országos sebesség-ellenőrzést végez a rendőrség ezen a héten egy nemzetközi akció keretein belül.

A TISPOL SPEED elnevezésű nemzetközi kampány keretében tart sebességmérő akciót Magyarország közútjain a rendőrség egészen vasárnapig, ismertette Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban. Ennek során gyakrabban lehet majd sebességmérő rendőrökkel találkozni, hiszen az akció célja, hogy kiszűrjék a sebességtúllépőket a szabályosan közlekedő sofőrök közül.

A közutak legfőbb gyilkosa a sebességtúllépés és a gyorshajtás, az esetek közel harmada erre vezethető vissza.

Miután pedig a balesetek jelentős része a nyári hónapokra esik, vagyis ez egy kockázatosabb időszak, emiatt kiemelten indokolt, hogy részt vegyen a magyar rendőrség is az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának mostani ellenőrzési akciójában, emelte ki az ORFK munkatársa.

Egy biztos, a hasonló akcióknak

már a puszta léte és híre is hasznos lehet,

hiszen hogyha csupán ennek hatására, de lassabban és fokozottabb körültekintéssel vesznek részt a sofőrök a közlekedésben, az mindenféleképpen a közlekedési morál javulását fogja eredményezni. Soha nem az a cél ugyanis, húzta alá Gál Kristóf, hogy minél több bírságot szabjon ki a rendőrség, hanem az, hogy a közlekedők nagyobb biztonságban legyenek.

Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter

Kapcsolódó hang

Gyorshajtókat ellenőriz a rendőrség
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018