eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Jönnek a zivatarok - figyelmeztet a meteorológia

Csütörtökre több megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést a hőség miatt, továbbá az extrém UV-B-sugárzás miatt is elővigyázatosságra int az Országos Meteorológiai Szolgálat. Megvan, mikor és melyik megyékben jönnek a zivatarok.

Budapestre, Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adta ki a hőség miatti elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert ezeken a területeken a napi középhőmérséklet már 25 fok körül alakulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között alakul. A legmelegebb az ország északnyugati harmadán lesz.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy csütörtökön a figyelmeztetési értéket meghaladó, 8-as (extrém) UV-B sugárzás várható. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. Azt kérik, hogy az emberek fokozottan védekezzenek a napsugárzás által okozott leégés ellen, 11 és 15 óra között lehetőleg ne napozzanak. A várható UV-B értékek területi eloszlása megtekinthető a www.met.hu/idojaras/humanmeteorologia/uv-b weboldalon.

Fokozódó hőség és zivatarok

Figyelmeztetések vannak érvényben péntekre is, a hőség miatt már másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adtak ki Fejér, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyére, további kilenc megyére pedig elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Zivatarra a délnyugati és az északkeleti megyékben számít a meteorológia, összesen nyolc megye lesz érintett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×