eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Jónak értékelte az elmúlt 8 évet a Orbán Viktor, az ellenzéki pártok éles kritikát fogalmaztak meg - a nap hírei

Hétfőn kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka. A szigorúbb fegyvertörvény megalkotásáért tüntettek Floridában a szerdai tragédia után, az elnök az FBI-t bírálta.

Jónak értékelte az elmúlt 8 évet a miniszterelnök érvértékelő beszédében. Orbán Viktor beszélt a családok támogatásáról, a munkahelyteremtésről, a nemzetgazdasági fejlesztésekről. Szerinte vállalható, amit a kormány az elmúlt 8 évben végrehajtott és sok eredményére büszke lehet az ország. A kormányfő kitért arra is, hogy meg kell védeni az ország függetlenségét. A migrációs válsággal összefüggésben kiemelte, hétfőn átadja a határvédelemről szóló európai törvényjavaslatot az uniós elnökségét ellátó bolgár kormányfőnek.

Az ellenzéki pártok éles bírálatokat fogalmaztak meg a kormányfő évértékelője után. Karácsony Gergely az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje hazugságbeszédként jellemezte a kormányfő beszédét. A Jobbik úgy véli, hogy Orbán Viktor saját 8 évét értékelte nem az országét. Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje úgy reagált, hogy a kormányfő egy másik Magyarországról beszélt, ahol a Fideszen kívül mindenki ellenség.

Hétfőn kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka. A képviselők a kétnapos ülésen szavazhatnak az országos településfejlesztési tervről, és megkezdődik a Stop Soros törvénycsomag általános vitája.

Hétfőn kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik az áprilisi országgyűlési választás aláírásgyűjtése. A jelöltként indulni szándékozóknak 500 érvényes támogató aláírást kell megszerezniük.

Befejeződik hétfőn az áprilisi országgyűlési választásra szóló értesítők postázása. A Nemzeti Választási Iroda az országgyűlési választás kitűzéséről és arról tájékoztatja a választópolgárokat, hogy szerepelnek a névjegyzékben.

Meghaladta a 345 ezret a névjegyzékbe felvett határontúliak száma - derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból. A magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgároknak a regisztrációra a levélben szavazáshoz van szükség.

Elindítja az úgynevezett utólagos adótraffipax szolgáltatását a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Az adóügyekért felelős államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a legújabb szolgáltatása; már nemcsak az adótraffipaxot jelenti be, hanem azt is, hogy az adott hónapban milyen adózó kör számíthat kiemelt ellenőrzésre.

Őrizetbe vette a lett jegybankelnököt a korrupcióellenes ügynökség. Hírügynökségi értesülés szerint hét órán át hallgatták ki Ilmars Rimsevicset a hatóságok. A lett elnök a nemzetbiztonsági tanács összehívását tervezi a bankszektor helyzete miatt.

Lavina sodort el embereket az Alpokban. Svájcban 2 ember került a hógörgeteg alá az ország délnyugati részén, őket sikerült kimenteni. Közben a francia Alapokban egy 44 éves apa és 11 éves lánya életét vesztette, amikor egy lavinaveszély miatt lezárt sípályán síeltek.

A fegyvervásárlás szigorítását sürgették politikusok és diákok egyaránt az Egyesült Államokban a floridai iskolában szerdán elkövetett lövöldözés után. Donald Trump amerikai elnök elfogadhatatlannak nevezte, hogy az FBI figyelmen kívül hagyta az előzetes figyelmeztetéseket a floridai lövöldözőről.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
A mesterséges intelligencia betört a vállalati világba - Hogyan használjuk a generatív AI-t üzleti környezetben?

A mesterséges intelligencia betört a vállalati világba - Hogyan használjuk a generatív AI-t üzleti környezetben?

A gépi tanuláson (machine learningen) alapuló alkalmazások és szolgáltatások már átszövik mindennapjainkat, elég csak a különböző streaming szolgáltatók ajánlórendszereire vagy az okostelefonunk arcfelismerésére gondolni. Ennek adott extra löketet a ChatGPT-t is meghajtó GPT-3 és hozzá hasonló transformer alapú modellek megjelenése, ami széles körben is a felhasználók kezébe adta a folyékonyan kommunikáló algoritmus élményét. Miképp segíthetnek a nagy nyelvi modellek az üzleti folyamatok hatékonyabbá tételében? Erről tart előadást április 23-ai AI in Business rendezvényünkön Ignácz Péter a KPMG managere. 

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×