eur:
391.09
usd:
359.38
bux:
72483.1
2024. július 19. péntek Emília

Jónak értékelte az elmúlt 8 évet a Orbán Viktor, az ellenzéki pártok éles kritikát fogalmaztak meg - a nap hírei

Hétfőn kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka. A szigorúbb fegyvertörvény megalkotásáért tüntettek Floridában a szerdai tragédia után, az elnök az FBI-t bírálta.

Jónak értékelte az elmúlt 8 évet a miniszterelnök érvértékelő beszédében. Orbán Viktor beszélt a családok támogatásáról, a munkahelyteremtésről, a nemzetgazdasági fejlesztésekről. Szerinte vállalható, amit a kormány az elmúlt 8 évben végrehajtott és sok eredményére büszke lehet az ország. A kormányfő kitért arra is, hogy meg kell védeni az ország függetlenségét. A migrációs válsággal összefüggésben kiemelte, hétfőn átadja a határvédelemről szóló európai törvényjavaslatot az uniós elnökségét ellátó bolgár kormányfőnek.

Az ellenzéki pártok éles bírálatokat fogalmaztak meg a kormányfő évértékelője után. Karácsony Gergely az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje hazugságbeszédként jellemezte a kormányfő beszédét. A Jobbik úgy véli, hogy Orbán Viktor saját 8 évét értékelte nem az országét. Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje úgy reagált, hogy a kormányfő egy másik Magyarországról beszélt, ahol a Fideszen kívül mindenki ellenség.

Hétfőn kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka. A képviselők a kétnapos ülésen szavazhatnak az országos településfejlesztési tervről, és megkezdődik a Stop Soros törvénycsomag általános vitája.

Hétfőn kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik az áprilisi országgyűlési választás aláírásgyűjtése. A jelöltként indulni szándékozóknak 500 érvényes támogató aláírást kell megszerezniük.

Befejeződik hétfőn az áprilisi országgyűlési választásra szóló értesítők postázása. A Nemzeti Választási Iroda az országgyűlési választás kitűzéséről és arról tájékoztatja a választópolgárokat, hogy szerepelnek a névjegyzékben.

Meghaladta a 345 ezret a névjegyzékbe felvett határontúliak száma - derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból. A magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgároknak a regisztrációra a levélben szavazáshoz van szükség.

Elindítja az úgynevezett utólagos adótraffipax szolgáltatását a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Az adóügyekért felelős államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a legújabb szolgáltatása; már nemcsak az adótraffipaxot jelenti be, hanem azt is, hogy az adott hónapban milyen adózó kör számíthat kiemelt ellenőrzésre.

Őrizetbe vette a lett jegybankelnököt a korrupcióellenes ügynökség. Hírügynökségi értesülés szerint hét órán át hallgatták ki Ilmars Rimsevicset a hatóságok. A lett elnök a nemzetbiztonsági tanács összehívását tervezi a bankszektor helyzete miatt.

Lavina sodort el embereket az Alpokban. Svájcban 2 ember került a hógörgeteg alá az ország délnyugati részén, őket sikerült kimenteni. Közben a francia Alapokban egy 44 éves apa és 11 éves lánya életét vesztette, amikor egy lavinaveszély miatt lezárt sípályán síeltek.

A fegyvervásárlás szigorítását sürgették politikusok és diákok egyaránt az Egyesült Államokban a floridai iskolában szerdán elkövetett lövöldözés után. Donald Trump amerikai elnök elfogadhatatlannak nevezte, hogy az FBI figyelmen kívül hagyta az előzetes figyelmeztetéseket a floridai lövöldözőről.

Címlapról ajánljuk
A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A 2022-es évhez hasonlóan idén is fennáll a veszélye annak, hogy a forróság akár egy százalékkal csökkentse a hazai GDP-növekedést – mondta az InfoRádióban a Gránit Alapkezelő vezető közgazdásza. Regős Gábor szerint leghamarabb október-november környékén derülhet ki, hogy az agrárium a harmadik negyedév végéig milyen mértékben járul hozzá a GDP alakulásához.

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×