eur:
392.93
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Kiadták a riasztást: hihetetlen, mi közelít

Kiadták a riasztást: hihetetlen, mi közelít

A tartós hőség veszélye miatt a fővárosra és nyolc megyére ismét figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtökre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök hajnali veszélyjelzése szerint Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Tolna megyében van érvényben az elsőfokú figyelmeztetés - írta az MTI.

A napi középhőmérséklet csütörtökön helyenként (főként a Duna-Tisza közén, délkeleten, Dunántúl keleti részén) várhatóan meghaladja a 25 Celsius-fokot. A legmagasabb hőmérséklet 29-34 fok között valószínű. Késő estére 19-26 fok közé hűl le a levegő.

Megjegyezték továbbá, csütörtök délután elsősorban a Dunántúli-középhegység (Bakony) térségében, illetve a keleti, északkeleti határvidéken esetleg kialakulhat egy-egy gyengébb intenzitású zivatar.

A későbbiekben az Időkép szerint lehűlés jön, szombaton eleinte még sok napsütésre készülhetünk és 30-35 fok lesz, de a délután folyamán hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal, erős, viharos északnyugati széllel, lehűléssel.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×