eur:
392.88
usd:
365.95
bux:
66546.17
2024. április 26. péntek Ervin

Tényleg nem stimmel a az önkényuralmi jelképekről szóló tervezet

Több ponton is módosításra szorul az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú felhasználását tiltó tervezet - ismerte el Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője.

Élénk vita folyik a Fideszen belül is arról, hogy a jelenlegi tervezet az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú felhasználásának tilalmáról jó-e, a képviselőcsoport nyilvánvalóan nem akar olyan szabályt hozni, amelynek nyomán kártérítési kötelezettség keletkezne, tehát

a tervezet több ponton módosításra szorul, de a célokkal egyetértenek

- fogalmazott Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője.

Hozzátette: az előterjesztés az önkényuralmi jelképek tilalma mellett egy jogvitára is választ ad, mivel

a kormánypártok ki kívánnak állni a Heinekennel szemben a romániai Igazi Csíki Sör védelmében.

Arra a kérdésre, hogy valóban kihátrálnak-e a javaslat mögül,ahogy a hvg.hu írta, Kósa Lajos azt mondta, hogy a portálon megjelent információk tévesek, a frakcióülésen semmilyen döntés nem született.

Mint mondta: elindult az általános vita és próbálnak olyan módosítókat megfogalmazni, amelyek kiküszöbölhetik a felvetett problémákat.

A javaslat esetleges visszavonására vonatkozó kérdésre a frakcióvezető aláhúzta, hogy a visszavonásról kizárólag az előterjesztők dönthetnek, a frakció vitában van - ismételte meg a politikus.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés, sőt, egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×