eur:
393.03
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

„Nem életveszélyes a 3-as metró, csak gyakran meghibásodik”

Az összes utasforgalomban használt szakaszon megtörtént a sínek cseréje a 3-as metrón - erősítette meg az InfoRádiónak a BKV elnök-vezérigazgatója. Bolla Tibor elmondta, hogy bár a vonal elavult és felújításra szorul, nincsenek veszélyben a 3-as metrón közlekedő utasok.

„Kicseréltük az összes sínt 2012-15 között, mert ezek nagyon rossz állapotban voltak. Ezek voltak a legkritikusabb elemei a 3-as metrónak” - emlékeztetett a BKV elnök-vezérigazgatója.

Hozzátette: a sín ugyan jó állapotban van, de az egyéb szerkezeti elemeket az idő meghaladta, ildomos lenne elkezdeni a 3-as metró felújítását. A sín hozzá van rögzítve az aljzatbetonhoz csavarokkal. Természetesen a betonaljzatot és a lefogatásokat is időszerű lenne cserélni.

„A kitérők egy részét már felújítottuk. Ezeket akkor szoktuk használni, ha valahol meg kell állítani a forgalmat, és ott el kell téríteni a metrót, esetleg vissza kell fordítani a másik vágányra” - közölte Bolla Tibor.

„Tehát a kitérőket a napi utasforgalomban nem használjuk, de a metrófelújításkor szükség lesz rájuk. Mert szakaszosan lesznek lezárva az állomások, a kitérők segítségével tudjuk ezeken a szakaszokon visszafordítani az utasforgalmat” - mondta a BKV elnök-vezérigazgatója.

Kijelentette: a 3-as metró nem életveszélyes metró, csak az a gondja, hogy negyven éves a technológia. Tehát az üzembiztonsága már nem olyan jó, mint egy újabb metrónak: gyakrabban léphet fel olyan meghibásodás, ami adott esetben részleges leálláshoz vezethet.

„A budapesti közlekedésben az egyik legbiztonságosabb közlekedési mód a metró, és ebbe beleértem a 3-as metrót is. Semmiféle életveszély nem áll fent, nyugodtan közlekedhetnek rajta az utasok. Sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve a felszínen, esetleg egy autóban, mint a 3-as metrón”

- fogalmazott a BKV elnök-vezérigazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×