eur:
392.75
usd:
366.15
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Új terápia a tüdőrák kezelésében - lapszemle

Magyarország pozíciója az érvénytelen népszavazással és az elbukott alaptörvény-módosítással nem gyengült – mondta a Magyra Időknek adott interjúban Navracsics Tibor. A Magyar Nemzet arról ír, hogy Magyarországon új terápiák is elérhetők a tüdőrák kezelésében, aminek azért van jelentősége, mert évente legalább 10 ezer új tüdőrákos megbetegedést diagnosztizálnak.

Magyarország pozíciója az érvénytelen népszavazással és az elbukott alaptörvény-módosítással nem gyengült – mondta a Magyra Időknek adott interjúban Navracsics Tibor. Az uniós biztos ugyanakkor azt reméli, hogy a decemberi EU-csúcson közelednek az álláspontok a kvóta végrehajtását illetően. Navracsics Tibor a készülő új Nemzeti alaptantervről azt mondta, a merev tudáscsoportok mellett a sokkal rugalmasabb kompetenciakészségekre kellene a hangsúlyt fektetni, a tananyagnak és az oktatás szerkezetének is rugalmasabbá kell válnia. Hozzátette: azok az országok, amelyeknek rendre jól teljesít az oktatási rendszerük, rugalmasabb szerkezettel és tudásanyaggal rendelkeznek.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy Magyarországon új terápiák is elérhetők a tüdőrák kezelésében, aminek azért van jelentősége, mert évente legalább 10 ezer új tüdőrákos megbetegedést diagnosztizálnak. Erről Ostoros Gyula, az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet főorvosa beszélt a lapnak.

A Világgazdaságban arról lehet olvasni, hogy alacsony jutalékkal és karitatív gesztusokkal akar a legújabb cég, a Fairfood megkapaszkodni az online ételrendelési piacon, ahol a Foodpanda és a Netpincér hegemóniáját igazából eddig senkinek nem sikerült megtörnie.

Elkerülheti Magyarországot Ferenc pápa – írja a Magyar Nemzet. A lap úgy értesült, hogy a román diplomácia intenzív és sikeresnek tűnő tárgyalásokat folytat a Vatikánnal a pápa meghívásáról Erdély és Románia egyesítésének 2018-ban esedékes századik évfordulójára. Az újság értesülései szerint Ferenc pápa útját szándékosan úgy szervezhetik meg, hogy magyar kegyhelyeket ne keressen fel. A lap szerint ennek az egyik oka az lehet, hogy a magyar kormány és a katolikus egyházfő más álláspontot képvisel a menekültügyben, tovább, hogy a magyar katolikus egyház vezetése is inkább a pápával szemben állók táborához tartozik.

A Magyar Idők úgy értesült, hogy újabb vizsgálatokat tartanak szükségesnek a szakértők annak megállapításához, hogy lehet-e kórházat építeni, és ha igen, milyen feltételekkel a kormány által a leendő dél-budai szuperkórház helyszínéül kijelölt területre, a 11. kerület Dobogó nevű városrészében.

A Pénzcentrum arról közölt cikket, hogy a magyar fiatalok az ismerőseik életvitelébe buknak bele. Sokan ugyanis úgy gondolkodnak, hogy ha a barátaik megtehetik, hogy nagy autóval járjanak és drága házat vegyenek, akkor ezt a luxust ők is megengedhetik maguknak. Pedig a kiadásaikat minden esetben a saját jövedelmükhöz kellene igazítani, ez ugyanis az egyetlen módja annak, hogy elkerüljük a hitelcsapdát.

Gazdasági lapszemle

A Világgazdaság arról közöl cikket, hogy régiós csúcson van Magyarországon az autók forgalomba helyezési költsége, a lap szerint sokkal olcsóbban is lehetne kocsit venni. Ausztriában és Romániában is sokkal kisebb egy autó forgalomba állítási költsége, mint Magyarországon, vagyis lenne mint lefaragni, és azzal a büdzsé járna rosszul.

A Magyar Időkben arról lehet olvasni, hogy cseh vonatok járhatnak kínai síneken, ugyanis a kínai állam legnagyobb vasútgyártó társasága közel áll ahhoz, hogy felvásárolja a cseh Skoda Transportationt, amellyel tovább bővítené európai vasútérdekeltségeit. A cseh cég a vasúti közlekedés minden alkotóelemét gyártja, villamosokat, elektromos mozdonyt, vagonokat, elektromos buszt és irányítóközpontot is, így a felvásárlás esetén ez lenne az első eset, hogy a kínai cég egy teljeskörű gyártókapacitású társasággal bővülne az öreg kontinensen.

Rákaptak a mobilos vásárlásra az amerikaiak – írja a Portfolio. Csúcsot döntöttek az e-kereskedelem nem hivatalos amerikai ünnepén, a Kiber Hétfőn az online értékesítések. Több mint 12 százalékkal emelkedtek az eladások az előző év azonos napjához képest és mobilon is egyre többen vásárolnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×