eur:
392.23
usd:
365.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Nem lesz állami ügyvédkar - lapszemle

A Magyar Időkben megjelent interjú alapján példaértékű büntetésre számít a Quaestor-ügyben a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.

A Magyar Időkben megjelent interjú alapján példaértékű büntetésre számít a Quaestor-ügyben a Magyar Nemzeti Bank alelnöke. Windisch László szerint a tiltakozások régen nem a károsultakról szólnak, hanem, "egyes ellenzéki pártok az utóbbi hónapokban már teljesen nyíltan szervezik a demonstrációkat." Úgy fogalmazott: "furcsa, hogy éppen e pártok kormányzása alatt lazították fel a felügyeleti szabályozást, (...) ekkor kapott nagyon komoly hitelt az állami MFB-től Tarsoly Csaba cége".

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy nem lesz állami ügyvédkar, azaz nem hozza létre a kormány a Kincstári Jogügyi Igazgatóságot, amely az egyedileg felkért ügyvédi irodák helyett látta volna el az állam jogi képviseletét. A szervezet 2017-re jött volna létre azért, hogy az állam - például a minisztériumok - képviseletét lássa el olyan eljárásokban, amikor az állammal szemben indítanak pert, vagy éppen az állam indít ilyet.

A Népszabadságnak az országos tisztifőorvos adott interjút. Ebben Szentes Tamás arról beszél, hogy az öregedő társadalom krónikus, nem fertőző betegségeinek gondozása a legnagyobb kihívás, ehhez kell szabni a szolgáltatási palettát is. Ez azt jelenti, hogy át kell nézni, melyek azok az ellátási formák, amelyekhez nem feltétlenül van szükség orvosra – tette hozzá.

A Magyar Idők a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete elnökére hivatkozva azt írja, hogy az áruházláncoknál olyan önkéntes nyilatkozatokra kényszerítik a bolti dolgozókat, miszerint nyáron lemondanak azon törvény adta jogukról, hogy egyben, hosszabb időre igénybe vegyék a nekik járó szabadságot. Bubenkó Csaba azt mondta, a munkaerőhiány óriási terhet ró az áruházi alkalmazottakra, a láncoknak ugyanis nem sikerül a feladatoknak megfelelő arányban feltölteni az üres álláshelyeket.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy június közepétől augusztus végéig újabb nagyszabású – és nagy zajhatással járó – amerikai–magyar hadgyakorlatra kerül sor a honvédség bakonyi gyakorló- és lőterein, Újmajor, Hajmáskér, Öskü és Bakonykúti térségében. Miközben a nyilvános kommunikációban szinte kizárólag az ősszel sorra kerülõ, Bátor Harcos fedőnevű hadgyakorlatnak van nyoma, a térségi katonapolitikát és mozgásokat elemzők közül azoknak lett igazuk, akik a NATO-tagországokbanzajló, fokozott, hidegháborút idéző kiképzési rendezvények logikája alapján „hiányolták”, hogy tavasszal vagy nyáron nem kerül sornagyobb amerikai jelenléttel járó hadgyakorlatra.

A Népszabadság szerint továbbra is átláthatatlan, mi történik a menedékkérőkkel Magyarországon. Az adatokból az olvasható ki, a hatóságok sem tudják, hová tűnt el legalább tízezer ember. A Belügyminisztérium tájékoztatása alapján május végéig több mint 17 ezren kértek menekültstátust – ők zömében illegálisan lépték át a határt -, de a többségüket gazdasági bevándorlónak tekintik, mert biztonságos országból érkeztek.

A Napi.hu grafikonokkal illusztrált összeállításából kiderül: a következő néhány évben akár 750 milliárd forintnyi uniós forrást is elkölthetünk a kutatás-fejlesztésre, amit sok tízmilliárdos hazai támogatás is kiegészít. Óriási lehetőség az országnak, kérdés, hogy a cégek is így érzik-e.

A Portfolioból megismerhetik a világ 20 legbiztonságosabb légitársaságát. Az AirlineRatings.com ugyanis minden évben rangsorolja a cégeket aszerint, hogy menyire biztonságosak. Sorozatban harmadik éve az ausztrál Qantas nyeri a versenyt, amely a második világháború óta nem szenvedett el halálos áldozattal járó légibalesetet.

A pénzcentrum.hu a külföldi barangolási díjakról ad egy körképet. Ugyanis ezen a téren hatalmasat zuhantak az árak az Európai Unióban.

Ám ha nem vigyázunk, még mindig kellemetlen meglepetés lehet a telefonszámlánk a külföldi nyaralásról hazatérve. Hasznos tippek és információk a portálon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×