eur:
392.51
usd:
365.8
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Fürjes Balázs: Versenyben vagyunk a budapesti olimpiai pályázattal

Fürjes Balázs: Versenyben vagyunk a budapesti olimpiai pályázattal

Pozitív visszajelzést kapott a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól a 2024-es budapesti pályázat. Részletes értékelést a jövő héten kapnak az érintettek - mondta Fürjes Balázs kormánybiztos, a magyar pályázat vezetője.

„Lezárult a 2024-es nyári olimpiai pályázatok első fordulója. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elbírálta a pályázatokat és döntést hozott arról, hogy Budapest továbbmehet-e a második körben. Kifejezetten jó értékelést kapott a budapesti pályázat, a NOB egyértelműen kijelentette, hogy Budapest kitűnően alkalmas az olimpiára” - mondta Fürjes Balázs kormánybiztos, a magyar pályázat vezetője.

Hozzátette: ez Budapest és Magyarország sikere, az ország közös teljesítménye.

„Az első fordulón vagyunk túl, sok még a munka, kemény kell dolgoznunk, de az bizonyossá vált, hogy ebben a versenyben Budapest esélyes és egyenrangú vetélytársa Párizsnak, Rómának és Los Angelesnek” - hangsúlyozta a kormánybiztos.

Fürjes Balázs kiemelte: erről a hírről nemcsak mi értesülünk, hanem a hírekből világszerte több milliárdan hallanak pozitív értékelést Budapestről.

„Versenyben vagyunk. Önmagában a pályázatnak is olyan promóciós, ismeretterjesztő és imázsnövelő értéke van Budapest számára, amely sok-sok ezer turistát és külföldi befektetést hoz. Önmagában az, hogy Budapest pályázik ebben a versenyben, nyereséget jelent Magyarországnak” - fogalmazott Fürjes Balázs.

Mint mondta, jövő héten mindegyik pályázó várossal, így Budapesttel is egy kétoldalú, több órás telefonos videókonferenciát bonyolít le a NOB.

„Itt hangzanak el majd a részletek és mi is el tudjuk mondani a NOB képviselőinek, hogy hol fejlesztettük tovább a pályázatunkat. Legközelebb októberben kell leadnunk a következő dossziét, ekkor megint alaposan átvizsgálják és megint döntenek arról, hogy továbbmehet-e minden pályázó a következő körben” - részletezte Fürjes Balázs.

A kormánybiztos elmondta: a legutolsó dossziét jövő februárban kell leadnunk és 2017 szeptemberében, Peruban, Limában választja ki a NOB, hogy ki legyen a 2024-es olimpia házigazdája.

„Keményen és sokat kell dolgoznunk, de összefogással talán sikerülhet ez a történelmi vállalkozás” - mondta Fürjes Balázs kormánybiztos, a magyar pályázat vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×