eur:
392.85
usd:
366.2
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Állami elismeréseket adtak át a Földművelésügyi Minisztériumban

A Környezetvédelmi Világnap és a Pedagógusnap alkalmából.

Állami elismeréseket adott át a Környezetvédelmi Világnap és a Pedagógusnap alkalmából V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára és Gulyás Andrea, a tárca közigazgatási államtitkára a minisztériumban rendezett ünnepségen - közölte az FM pénteken.

A tájékoztatás szerint az ünnepségen V. Németh Zsolt hangsúlyozta, a minisztérium kiemelt feladata a környezeti nevelés, a szemléletformálás, valamint a környezettudatos magatartást megalapozó programok működtetése. A tárca fontosnak tartja, hogy 2016 végére az agrár-szakképző intézményeik mind elnyerjék az Ökoiskola címet.

A minisztérium újjá kívánja éleszteni az Emberi Erőforrások Minisztériumával és az Iskolakertekért Alapítvánnyal közösen az iskolakert mozgalmat, így a 2016-os évet a kertészkedés évévé nyilvánították - emelte ki V. Németh Zsolt.

Az államtitkár fontosnak tartotta a BISEL "Bioindikáció a középiskolai oktatásban" című környezeti nevelési program újraindítása érdekében létrejött együttműködési megállapodást, amely a Földművelésügyi Minisztérium, a Herman Ottó Intézet, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár, és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság között jött létre.

Az ünnepségen Környezetünkért Díjjal, Környezetünkért Emlékplakettel, Miniszteri Elismerő Oklevéllel, Nagyváthy János Díjjal, Tessedik Sámuel Díjjal, valamint Miniszteri Elismerő Oklevéllel ismerte el azoknak a teljesítményét, akik kiemelkedő munkát végeztek a tudomány, az oktatás, a közigazgatás, a jogszabályalkotás, a hatósági munka területén, és sokat tesznek az élhető környezet, az egészséges élet fenntartása érdekében - tájékoztatott a Földművelésügyi Minisztérium.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×