eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Maga mögött hagyja az unió Nagy-Britanniát? - lapszemle

A napi.hu azt írja, hogy az Európai Unió hat alapító tagja megerősítette elkötelezettségét az EU szorosabbra fűzése mellett, még akkor is, ha maguk mögött kell hagyniuk Nagy-Britanniát. A Pénzcentrum oldalán az olvasható, hogy már elérhető az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján a hivatalos gyógyszertárkereső.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal és a rá vonatkozó jogszabályok megértek az átalakításra - mondta a Magyar Időknek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke. Győrffy Balázs fideszes országgyűlési képviselő indoklásképpen elmondta, hogy sok gazda nem kapta meg a neki járó támogatást.

A Népszabadságban az olvasható, hogy több ponton is módosítanák az M3-as metróvonal szerelvényeinek felújítására kötött szerződés műszaki leírását, egyebek mellett azért, hogy biztosítani tudják a mozgássérült utasok akadálymentes közlekedését.

A Magyar Nemzet a Die Welt című német napilap budapesti tudósítójával közöl interjút. Boris Kálnoky szerint a német média hangneme hatalmasat változott a kölni események óta, Sokan elgondolkoztak a szilveszteri eseményekkel kapcsolatos sajtóteljesítményen; azon, hogy miért nem írtak napokig semmit, s arra jutottak, hogy ebben az esetben a történtek megértéséhez fontos információ a vélhető tettesek származása - fogalmazott az újságíró.

A Portfolio szerint Orbán Viktor tavaly 13 megyei jogú településsel kötött együttműködést a Modern Városok Program keretében és több mint 50 milliárd forintot ígért nekik az idei költségvetés terhére.

A napi.hu azt írja, hogy az Európai Unió hat alapító tagja megerősítette elkötelezettségét az EU szorosabbra fűzése mellett, még akkor is, ha maguk mögött kell hagyniuk Nagy-Britanniát. Üzentek a kelet-európai országoknak is: nagyobb politikai szolidaritást várnak tőlük a menekültválság ügyében.

A Pénzcentrum oldalán az olvasható, hogy már elérhető az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján az a hivatalos gyógyszertárkereső, amivel már pár kattintással kideríthetjük, hogy hol juthatunk legközelebb gyógyszerhez akár a szokásos nyitva tartási időn túl is.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×