Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A köznevelésbe több mint 200 milliárd forintos uniós forrás jut - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Idők azt írja, hogy a köznevelési rendszer több mint 200 milliárd forintos, uniós forrásból származó fejlesztés előtt áll. A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy a józsefvárosi kínai bazár nem veszett el, csak átalakult.

A Magyar Idők azt írja, hogy a köznevelési rendszer több mint 200 milliárd forintos, uniós forrásból származó fejlesztés előtt áll, amelynek eredményeit már egy-két éven belül érzékelhetik a gyermekek és a pedagógusok.

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy a józsefvárosi kínai bazár nem veszett el, csak átalakult: új helyén, a Kőbányai út másik oldalán a hivatalosan inkább csak nagykereskedőket kiszolgáló árusok valószínűleg többen vannak, mint mielőtt elüldözték őket a 2014 nyarán bezárt Négy Tigris piacról. Még nagyobb területen kapható szinte minden, a ruhától a fegyveren át a tiltott szerekig - írja a lap.

A Népszabadság szerint a jelenleg működő 250 szlovákiai magyar tannyelvű általános iskolából mintegy száz szűnne meg, és végveszélybe kerülhet több magyar gimnázium, illetve néhány szlovák kisiskola is egy jogszabály miatt, amit tavaly fogadott el a pozsonyi parlament kormánypárti többsége.

A Portfolio arról ír, hogy akár tíz évig is a mostani szinten maradhatnak az eurózóna kamatai. Az Európai Központi Bank a gazdaság élénkítése és a hitelezés felpörgetése miatt tartja alacsonyan azokat.

A napi.hu egy amerikai szakértőt idéz, aki az áram és a földgáz piacán időnként jelentkező negatív energiaár mintájára elképzelhetőnek tartja a nulla alatti olajár kialakulását. A megtermelt energiahordó tárolása ugyanis megoldhatatlan feladattá válhat - érvel Gail Tverberg.