Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Méregdrága sisakokat viselnek a rendőrök - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Népszabadság arról ír, Schmidt Mária kormánybiztos lehet, a Sorsok Háza éléről viszont távozhat. A Magyar Nemzet cikke szerint harmadával csökkent a KLIK tartozása.

A Népszabadság arról ír, Schmidt Mária kormánybiztos lehet, a Sorsok Háza éléről viszont távozhat, feloldva az emlékhely körüli patthelyzetet. A Miniszterelnökség szerint az intézmény jövő áprilisban, két évvel az eredeti határidő után sem nyílik meg.

A Magyar Nemzet cikke szerint harmadával csökkent a KLIK tartozása, de augusztus végén még mindig csaknem 8 milliárd forintnyi tartozása volt. Az elmaradások legnagyobb része, 6,3 milliárd forint a dologi kiadások terén jelentkezett. A ki nem fizetett nem rendszeres juttatások, például a jubileumi jutalom terén a tartozás 1,7 milliárdot tett ki.

A Magyar Idők a Határ úti végállomás és környékének rendezéséről azt írja, a BKK szándéka szerint október közepéig megújul a közterület. Jelenleg a villamosperonok építése és a buszfordulók kialakítása zajlik. Több pavilon azonban még mindig áll, mert a kisboltok tulajdonosai pereskednek, kártérítés helyett ígéretet kértek üzlethelyiség bérleti jogára, ám ezt nem kapták meg, jogerős ítélet egyelőre nincs.A Magyar Nemzet cikke szerint méregdrága sisakokat viselnek a rendőrök, Fenyő János egykori munkatársának cégétől szerezték be a védőfelszerelést. A piaci árnál negyven-ötven százalékkal drágábban, 47,8 millió forintért vásárolt 348 darab ütés- és 31 darab lövedékálló sisakokat, illetve gázálarcot a rendőrség. A nyertes ezúttal is a Milipol lett. Egy rendőrségi osztályvezetőt nyugdíjaztak, miután nemtetszését fejezte ki az ügy miatt.

A Magyar Idők Szabó Lászlóval, a Magyar Paralimpia Bizottság júliusban megválasztott elnökével közöl interjút. A vezető azt mondja, a parasport kőkemény sport, diplomácia és üzlet, ezért kőkemény profizmussal kell vezetni. Tervei között szerepel, hogy az érintetteknek is létrehozzák a nagy sportágválasztót.

A Népszabadság cikke szerint milliárdos felárat fizet a BKV buszbérlésre. Az érdekképviselet számításai szerint tíz évre 14,7 milliárd forintért bérelne 75 buszt a társaság, holott kevesebb pénzből, 6 milliárd forintból ugyanennyi új járművet lízingelhetne. A szerződést már megkötötték, de a közgyűlés még nem hagyta jóvá. A szakszervezet elbocsátásoktól tart.

A napi.hu arról ír, újabb pofont kaphat Magyarország - most a cafeteria miatt. Az Európai Bíróságon csütörtökön hirdetik ki a főtanácsnoki indítványt a cafeteria-rendszer ügyében. A vitatott intézkedések több, már évek óta az érintett piacon jelen lévő szereplő kiszorításához vezettek. Napirenden lesz egy devizahiteles kérdés is. További részletek az InfoRádió Üzleti reggeli című műsorában 9 óra után.

A Magyar Idők cikke szerint egyre több jövedelemhez jut az államkincstár; jövőre csaknem 1660 milliárdnyi személyi jövedelemadó bevétellel számolnak a döntéshozók. A lap szerint a személyi jövedelemadóból származó éves bevétel pár év alatt háromszázmilliárd forinttal is növekedhet, miközben a kedvezmények miatt egyre több pénz marad a lakosságnál.

Az Index arról ír, megmérték, mennyit spórolhatunk, ha kihúzzuk a töltőt a konnektorból. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság komoly méréssel igazolta, hogy évente akár több ezer forintot, átlagosan 2800 forintot spórolhatunk, ha teljesen áramtalanítjuk a kikapcsolt elektronikus készülékeket.

Hanganyag: Király István Dániel