eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Bántalmazták a Tolna megyei kormánymegbízottat

Bántalmazták Pakson a Tolna megyei kormánymegbízottat, az ügyben hivatalos személy elleni erőszak gyanújával indult eljárás - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) szerdán az MTI-vel.

Molnár Ágnes, a TMRFK szóvivője közleményében azt írta: a feljelentés és a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint február 12-én Pakson - korábbi hivatali eljárása miatt - egy 42 éves nő és egy 46 éves férfi tettleg bántalmazta a Tolna Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottját. A férfi nem ütött vissza - tette hozzá.

Az ügyben kihallgatott két bonyhádi gyanúsított tagadta a bűncselekmény elkövetését, és nem tett vallomást.

A TMRFK elfogultságot jelentett be, és az iratokat megküldte az Országos Rendőr-főkapitányságnak, kérve, hogy jelöljön ki más nyomozóhatóságot az eljárás lefolytatására.

Az ORFK arról tájékoztatott, hogy a kizárási indítvány ügyében még nem született döntés.

A Tolnai Népújság szerdai számában arról írt, hogy a Horváth Kálmán kormánymegbízottat László-Varga Zsuzsanna, a kormányhivatal korábbi főigazgatója és férje bántalmazta. A lap szemtanúra hivatkozva azt írta, hogy a felek között körülbelül tízperces hangoskodás, lökdösődés történt.

Horváth Kálmán az MTI megkeresésére szerdán nem kívánt nyilatkozni az esetről, de korrektnek nevezte a rendőrségi közleményben leírtakat. Elhárította László-Varga Zsuzsannának a kormányhivatal éléről történt távozását érintő kérdést is, annyit mondott, hogy az új főigazgató kinevezése folyamatban van.

László-Varga Zsuzsanna az MTI-vel írásban azt közölte, hogy nem ért egyet a feljelentésben foglalt tényállással. Az eset előzménye szerinte az volt, hogy Horváth Kálmán az engedélye nélkül egy paksi benzinkúton - az eset színhelyén - lefényképezte, és ő szerette volna látni a képet. Azt is írta, hogy a kormánymegbízott bántalmazta őt, és emiatt könnyű sérülést szenvedett.

A volt főigazgató arról is beszámolt, hogy Horváth Kálmán 2014. augusztus 26-án közölte vele, hogy nem számít munkájára, kinevezését "jogszerűtlen intézkedéssel" 2015. január elsejével módosították, amit a kormánytisztviselői döntőbizottságnál megtámadott.

Horváth Kálmánt, aki 2006-tól a szekszárdi közgyűlés Fidesz-KDNP-s tagja, 2009-től a szekszárdi Fidesz-csoport vezetője volt, 2014 júliusában nevezték ki Tolna megyei kormánymegbízottnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×