INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Bántalmazták a Tolna megyei kormánymegbízottat

InfoRádió / MTI
Bántalmazták Pakson a Tolna megyei kormánymegbízottat, az ügyben hivatalos személy elleni erőszak gyanújával indult eljárás - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) szerdán az MTI-vel.

Molnár Ágnes, a TMRFK szóvivője közleményében azt írta: a feljelentés és a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint február 12-én Pakson - korábbi hivatali eljárása miatt - egy 42 éves nő és egy 46 éves férfi tettleg bántalmazta a Tolna Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottját. A férfi nem ütött vissza - tette hozzá.

Az ügyben kihallgatott két bonyhádi gyanúsított tagadta a bűncselekmény elkövetését, és nem tett vallomást.

A TMRFK elfogultságot jelentett be, és az iratokat megküldte az Országos Rendőr-főkapitányságnak, kérve, hogy jelöljön ki más nyomozóhatóságot az eljárás lefolytatására.

Az ORFK arról tájékoztatott, hogy a kizárási indítvány ügyében még nem született döntés.

A Tolnai Népújság szerdai számában arról írt, hogy a Horváth Kálmán kormánymegbízottat László-Varga Zsuzsanna, a kormányhivatal korábbi főigazgatója és férje bántalmazta. A lap szemtanúra hivatkozva azt írta, hogy a felek között körülbelül tízperces hangoskodás, lökdösődés történt.

Horváth Kálmán az MTI megkeresésére szerdán nem kívánt nyilatkozni az esetről, de korrektnek nevezte a rendőrségi közleményben leírtakat. Elhárította László-Varga Zsuzsannának a kormányhivatal éléről történt távozását érintő kérdést is, annyit mondott, hogy az új főigazgató kinevezése folyamatban van.

László-Varga Zsuzsanna az MTI-vel írásban azt közölte, hogy nem ért egyet a feljelentésben foglalt tényállással. Az eset előzménye szerinte az volt, hogy Horváth Kálmán az engedélye nélkül egy paksi benzinkúton - az eset színhelyén - lefényképezte, és ő szerette volna látni a képet. Azt is írta, hogy a kormánymegbízott bántalmazta őt, és emiatt könnyű sérülést szenvedett.

A volt főigazgató arról is beszámolt, hogy Horváth Kálmán 2014. augusztus 26-án közölte vele, hogy nem számít munkájára, kinevezését "jogszerűtlen intézkedéssel" 2015. január elsejével módosították, amit a kormánytisztviselői döntőbizottságnál megtámadott.

Horváth Kálmánt, aki 2006-tól a szekszárdi közgyűlés Fidesz-KDNP-s tagja, 2009-től a szekszárdi Fidesz-csoport vezetője volt, 2014 júliusában nevezték ki Tolna megyei kormánymegbízottnak.

A címlapról ajánljuk