eur:
392.37
usd:
365.46
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Balatonfüred ebben kivétel - lapszemle

A Népszabadság arról ír, hogy tíz balatoni kemping talált gazdára abból a portfólióból, amely a néhány éve összeomlott ingatlanfejlesztő csoport, az SCD, majd egy Turisztika Hungária nevű cégé volt. A Magyar Nemzet újabb menekülthullámról számol be.

A Magyar Nemzet újabb menekülthullámról ír. Csak a hétvégén ugyanis több mint háromezer bevándorlót fogtak el, zömmel koszovói menekültek érkeznek hazánkba. A legnagyobb nyomás Csongrád megyére nehezedik, ahol Morvai Krisztina EP-képviselő a hét végén rövid dokumentumfilmet forgatott a kialakult helyzetről.

A Népszabadság arról ír, hogy tíz balatoni kemping talált gazdára abból a portfólióból, amely a néhány éve összeomlott ingatlanfejlesztő csoport, az SCD, majd egy Turisztika Hungária nevű cégé volt. A vízparti értékes ingatlanok többsége magánkézbe került. Egyetlen tóparti kemping lett újra köztulajdon: a balatonfüredi létesítményt a város önkormányzata vásárolta meg.

Az Indexen egyebek mellett David Grey, a Reuters fotósának képriportját tekinthetik meg, aki meghívást kapott az egyik legtradicionálisabban élő ausztráliai törzshöz és részt vett egy igazi mocsári krokodilvadászaton.

Teljes egészében uniós támogatásból újíthatja fel a főváros ebben a ciklusban a 3-as metró infrastruktúráját - közölte a Magyar Nemzettel Tarlós István. A főpolgármester szerint ahhoz képest, hogy korábban több orgánum "nulla forintról" számolt be, akár több száz milliárd uniós forint is juthat közlekedés-fejlesztésre 2020-ig. A politikus az RTL II Magyarul Balóval című műsorának nyilatkozva pénteken négy-ötszáz milliárd forintot említett.

A napi.hu-n arról olvashatnak, hogy tulajdonost cserélt az Orbán-kormánynak tanácsokat adó Századvég Gazdaságkutató. Már nem az alapító, Heim Péter a többségi tulajdonosa a társaságnak, a több mint 50 százalékkos szavazati joggal rendelkező új tulajdonos Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Századvég Alapítvány kuratóriumának elnökhelyettese.

A Népszabadság arról ír, hogy nem számít kiemelt jelentőségűnek, sem nagy horderejűnek a Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettesnek, de állítólag más politikusoknak és vagy félezer vállalkozónak, celebritásnak is hamis bissau-guineai útlevelet gyártó Welsz Tamás ügye. A hatóságok nem is kapkodják el a nyomozást.

A portfolio.hu szavazáson kérte ki olvasói véleményét, hogy ha a Déli Pályaudvarra vezető vasúti alagút támfalának helyreállítási munkálatai a jelenleg tervezett néhány hétnél is tovább tartanának és esetleg be kéne zárni a fejállomást, miként lehetne hasznosítani a vasúti területet.

A Magyar Nemzet a jegybank legfrissebb adataira hivatkozva arról ír, hogy az utóbbi két évben már ötször-hatszor annyi pénzt utalnak haza a külföldön élő magyarok, mint az évtized elején. A Magyar Nemzeti Bank új számítási módszeréből kiderült, hogy kétmilliárd eurónál is több érkezik Magyarországra a kint dolgozó családtagoktól.

A napi.hu szerint újabb áttörés előtt áll a napelemek gyártása: egy a korábbiaktól eltérő anyag felhasználásával sokkal olcsóbban előállítható, sokkal jobb hatásfokú paneleket készítettek kutatók, igaz, egyelőre laboratóriumi körülmények között. Két év múlva azonban már piaci termék lehet az újdonságból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×