eur:
392.57
usd:
365.95
bux:
66529.18
2024. április 26. péntek Ervin

Elsőfokú árvízvédelmi készültséget léptettek életbe a Rába körmendi szakaszán

Intenzíven árad a Rába, Szentgotthárdnál pénteken délben még viszonylag alacsonyan tetőzött a vízszint, Körmendnél viszont már szükség volt az elsőfokú árvízvédelmi készültség elrendelésére, a következő órákban további csapadék érkezésére és emiatt egy magasabb árhullám levonulására is számítanak a hidrológus szakemberek - közölte az MTI-vel pénteken a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

Gaál Róbert védelemvezető tájékoztatása szerint szombaton a másodfokú készültség elrendelésére is szükség lehet. Szentgotthárdnál 330 centiméter feletti, Körmendnél pedig 380 centiméter feletti vízállást valószínűsítenek.

Hozzáfűzte: a zsilipeket szükség szerint lezárják, gátőreik folyamatos járőr és figyelőszolgálatot tartanak, a kialakuló helyzetről pedig folyamatosan értesítik a vízi erőművek üzemeltetőit, az érintett önkormányzatokat, és a katasztrófaelhárításban együttműködő szervezeteket.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×