eur:
392.3
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Brüsszel másoknak is ajánlja az innovatív magyar útdíjfizetési rendszert - lapszemle

Még mindig nem kapta meg minden iskola hiánytalanul a tankönyveket, pedig a tanulók szülei azokat már augusztusban kifizették - közli a Népszabadság. A Magyar Nemzet szerint Brüsszel nem köt bele az e-útdíjba.

Még mindig nem kapta meg minden iskola hiánytalanul a tankönyveket, pedig a tanulók szülei azokat már augusztusban kifizették - közli a Népszabadság. Lényegesen kisebb számban hiányoznak ugyan a tankönyvek, mint pár hete, ám még mindig van olyan iskola, ahol a diákok párban kénytelenek tanulni, mert az osztály egyik felének a tankönyvei, a másik felének pedig a munkafüzetei érkeztek csak meg.

A Magyar Nemzet szerint Brüsszel nem köt bele az e-útdíjba. Rövidesen ugyanis nyilvánosságra hozzák az Európai Bizottság ellenőrei a hazai elektronikus útdíjfizetési rendszerrel kapcsolatos meglátásaikat, a lap információi alapján azonban az ellenőrök nem fogalmaztak meg érdemi kritikát, sőt a hazai rendszer megoldásait olyannyira innovatívnak tarják, hogy azokat az unió más tagországainak is fegyelmébe ajánlják.

Az Index arról ír, hogy eljött az ingyenes operációs rendszerek kora. Ingyenes lesz ugyanis az Apple új operációs rendszerére, a Mavericksre való fejlesztés, illetve az iWork irodai programcsomag, így a Microsoft sem kér pénzt ha valaki a Windows 8-ról 8.1-re vált. Mindez az Apple-nek nem okoz nehézséget, a Microsoftnak viszont igen. A felhasználók azonban biztosan jól járnak.

Schiffer András is elindul Rogán Antal ellen a belvárosban - írja a Magyar Nemzet. Bár még tart az LMP-ben a következő választáson induló egyéni jelöltek kiválasztása, a lap értesülései szerint már eldőlt, hogy a párt frakcióvezetője Budapest belvárosában méreti meg magát. Az már korábban kiderült, hogy az MSZP, illetve az Együtt-PM színeiben Juhász Péter, a Jobbikból pedig Hegedős Lórántné indul ebben a választókörzetben az egyéni mandátumért.

A Népszabadság a szocialista Horváth Csabával készített interjút, aki jövőre ismét ringbe szállna a főpolgármesteri székért korábbi ellenfele, Tarlós István jelenlegi városvezető kihívójaként. A politikus a Normafa-beruházás, a Múzeumi Negyed és a Római-part mobilgát ügyében is népszavazást írna ki. A tömegközlekedésről pedig - a korábbi ingyenességről szóló ígérete helyett most - azt mondta, hogy a bécsi modell alapján csupán 3000 forintba kerülne egy felnőttbérlet.

Az Indexen a spiegel online nyomán arról a 40 év körüli olasz férfiről olvashatnak, aki öt hétig kereste autóját az Oktoberfest után. A férfi egy napra ment mulatni a bajor fővárosba, de sokat rontott a hangulatán, amikor ráébredt: elképzelése sincs, hogy pontosan hol parkolt az autójával.

A portfolio.hu építészeti cikksorozatában a világ néhány meglepő és meghökkentő épületét, építészeti alkotását gyűjtötte össze. Legyen az égből támadó viskó, fejen álló villa, bankjegyház, villám szaggatta homlokzat vagy szenzációs modern építőművészet - a tervezők és építészek asztalán bármilyen képtelenség valóra válhat és néha meg is építik ezeket.

A pénzcentrum.hu szerint egyre népszerűbbek hazánkban az árverések. Mind több és több galéria és aukciósház rendez ilyen eseményeket, amelyek befektetési szempontból sem elhanyagolhatók.

A napi.hu-n arról olvashatnak, hogy bekapcsolódik a buszgyártásba a BKV. Partnere az Ikarus vagyis a Magyar Autóbusz Kft. lehet. Az első járműveket 2014 első felében mutatják be.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×