Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Illegális sávzárás - ezért dugult be a Baross tér

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Rendkívüli forgalomtorlódás alakult ki a fővárosban az Erzsébet híd-Rákóczi út útvonalon szombaton, aminek oka, hogy a Baross téren lezárt egy forgalmi sávot a tér átépítésének kivitelezője, a BKK hozzájárulása nélkül - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

A BKK és a hivatal közös közleménye szerint az engedély nélküli munkavégzés drámaian lelassította a forgalmat, ezért a Hegyalja út-Erzsébet híd-Kossuth Lajos utca-Rákóczi út útvonalon jelentősen megnövekedett a menetidő, ami azért is okoz különösen nagy fennakadást, mert a hétvégén az M2-es vonalon metrópótló autóbuszok közlekednek.

A BKK a BRFK segítségét kérte, a munkagödör közelében lévő jelzőlámpát sárga villogó üzemmódra kapcsolták, valamint a kivitelezőt felszólították a munkagödör haladéktalan visszatöltésére.

A közlemény emlékeztet: az elmúlt évtizedeket sajnos az jellemezte, hogy az engedély nélküli munkavégzések következmények nélkül maradtak, a közlekedők pedig részben érthető módon a közúti közlekedés szándékos akadályoztatásaként élhették meg a kialakult állapotokat. A hatékonyabb közútkezelői fellépés érdekében a BKK megkezdte egy gyors, operatív beavatkozó közúti zavarelhárító egység felállítását - olvasható a közleményben.