eur:
392.88
usd:
365.95
bux:
66546.17
2024. április 26. péntek Ervin

Miként számolnak Brüsszelben? - hetilapszemle

Csak annak nincsenek konfliktusai, aki nem védi az érdekeit - mondta Szájer József a Heti Válasznak. A Figyelőben Felsmann Balázs írt egy cikket az energiaár szabályozás szerinte várható káros következményeiről.

Feketén fehéren kiderülhet, hogy tényleg a számok számítanak-e Brüsszelben, vagy más ködös szempontok - mondta Szájer József fideszes Európai Parlamenti képviselő a Heti Válasznak adott interjúban arra a kérdésre, hogy két százalékos deficittel hogy lehet egyáltalán kérdés, hogy megszüntetik-e Magyarország ellen a túlzott deficit eljárást vagy sem.

A politikus arra a kérdésre, hogy bölcs dolog-e a rezsicsökkentéssel és az alkotmány módosítással újból felkorbácsolni az indulatokat, azt mondta, idézem - a saját kezünkbe kell venni az ország irányítását, ez pedig konfliktusokat szül.

Szájer József a beszélgetés zárásaként a heti válasznak azt mondta, csak annak nincsenek konfliktusai, aki nem védi az érdekeit.

A Figyelőben Felsmann Balázs, a Budapesti Corvinus Egyetem kutatóközpont vezetője az energiaár-szabályozás kapcsán arról írt, hogy tavaly a 27 uniós országból áramár szempontjából a 16. míg gázár szempontjából a 23 ból a 16. volt Magyarország. Az adatok alapján szerinte az infrastruktúra üzemeltetéséből a szolgáltatóknak nem volt extraprofitjuk. A szakértő azt írta, ha a jelenlegi árszabályozás tartósan fennmarad, a beruházások elmaradása biztosan érezhető lesz a hálózatok általános állapotának leromlásában, romolhat a színvonal.

Szerinte ha ennek állapotát Magyarország nem lesz képes a jelenlegi jó minőségben fenntartani, akkor az energiaár szabályozás negatív hatásai a növekedés kilátásait is súlyosan rombolhatják - írja Felsmann Balázs a Figyelőben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés, sőt, egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×