INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Vitáznak az adatvédelmi vezetők

Infostart / InfoRádió
A távozó adatvédelmi biztos tiltakozik amiatt, hogy az új adatvédelmi hivatal vezetője állásajánlatot tett több munkatársának. A biztosi hivatal december végével szűnik meg, az új hivatal január elsejével áll fel. Az új hivatal vezetője szerint viszont nincs szó jogsértésről, ugyanígy nincs listázás és megfélemlítés sem.

Az adatvédelmi biztos szerint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság leendő elnöke jogot sért azzal, hogy az országgyűlési biztos hivatala több munkatársának státuszt ajánlott fel.

Jóri András úgy tudja, Péterfalvi Attila a közigazgatási tárca munkatársaival válogat a dolgozók közül, akiket munkaidőben hív megbeszélésre a saját irodájába. Jóri András szerint ez etikátlan, és megfélemlíti az adatvédelmi biztos hivatalában dolgozókat.

Jóri András szerint a jelenlegi állománynak joga van a folyamatos közszolgálati jogviszonyhoz. Úgy véli, akit Péterfalvi Attila nem vesz át, az új hivatallal szemben élhet kártérítési igénnyel.

Péterfalvi Attila azt elismerte, állást ajánlott több embernek, ugyanakkor szerinte ez nem jogsértő. Hangsúlyozta, sem listázásról, sem zaklatásról nincs szó.

A címlapról ajánljuk