eur:
392.51
usd:
365.8
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Hír TV: nyomozás folyik az őszödi kormányüdülőtől leválasztott ingatlan ügyében

A Hír TV szerint hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a korábban Gyurcsány Ferenc üzletkörébe tartozó balatonőszödi kormányüdülőtől leválasztott ingatlan ügyében. Az Altus Zrt. vezérigazgatója az MTI-hez eljuttatott reagálásban azt közölte, hogy az ügyészség ez ideig nem kereste a vállalatot.

A Hír TV vasárnap számolt be arról, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda részleteket egyelőre nem közölt, csak annyit, hogy a nyomozás az ingatlan közműellátását érinti. A volt kormányfő érdekeltségébe tartozó cég a Balaton-parti ingatlanba csak 2010-ben, az üdülő eladásakor vezettette be a közműveket, előtte a gyanú szerint a gázt, villanyt és vizet a kormányüdülőből szerezte. Az ingatlant az Altus egyik leányvállalata 1994-ben lízingbe vette az államtól, majd azt egy állami vállalat tíz évre visszabérelte - hangzott el a televízióban.

Radnai György, az ALTUS Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a társaság, illetve leányvállalata a tulajdonában volt balatonőszödi ingatlan közműhasználatával kapcsolatos valamennyi kötelezettségét teljesítette. "A Balatonőszödi Kormányüdülővel kötött megállapodás alapján a társaság maradéktalanul eleget tett minden fizetési és egyéb kötelezettségének. Ezzel kapcsolatban az Ügyészség ez ideig nem kereste vállalatunkat" - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×