Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hatásos volt a somogyi rendőrség szigora

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az év elejétől a somogyi rendőrség 106 esetben alkalmazott szigorúbb fellépést bizonyos szabálysértéseknél. Többségükben a járművezetéstől eltiltottakat kapták autózáson idején vezetésért. Mindez őrizettel és összesen 6,5 millió forintnyi pénzbírsággal járt.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata szerint a megye közrendjének és közlekedésbiztonságának javítása érdekében éltek a megye rendőri vezetői a szabálysértési törvény adta lehetőséggel.

Az év elejétől az illetékességi területén egységesen bevezették, hogy az elzárással is sújtható szabálysértés elkövetőivel szemben szabálysértési őrizetet rendelnek el, valamint gyorsított szabálysértési eljárást folytatnak le.

(Ilyen az önkényes beköltözés, a távoltartó határozat szabályainak megszegése, a rendzavarás, a garázdaság, a tiltott kéjelgés, a veszélyes fenyegetés, valamint a járművezetés az eltiltás időtartama alatt.)

Somogyban az év elejétől 106 esetben indult gyorsított szabálysértési eljárás őrizetbe vétel mellett: 78 esetben olyan személyek ellen, akik a vezetéstől való eltiltás alatt vezettek járművet, 19 esetben tiltott kéjelgés, öt esetben távoltartó határozat szabályainak megszegése és négy esetben rendzavarás miatt.

A Somogy megyei ügyekben első fokon eljáró Kaposvári Városi Bíróság szerdáig a 106 esetből 101 ügyet zárt le, 28 alkalommal elzárással, 72 alkalommal pedig pénzbírsággal sújtva az elkövetőket, egy esetben pedig megszüntette az eljárást.