eur:
390.64
usd:
366.1
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Tűzijáték helyett csillagszóró és segélykoncert

Új néven és új célokkal folytatja mozgalmát az a csoport, amely egy hét alatt 250 ezer támogatót gyűjtött össze a Facebookon az augusztus 20-i budapesti tűzijáték ellen. Szerették volna, ha a kormány az árvízkárosultaknak adja az ünnepi látványosságra szánt pénzt. A kabinet végül úgy döntött, hogy lesz tűzijáték, de olcsóbb, mint tavaly.

Nem érzi kudarcnak a Facebook-csoport vezetője a kormány döntését. Mint mondta: elvárásaik teljesültek azzal, hogy a kormány egy tűzijátéknyi összeget kivont az egész nap ünnepségeinek megrendezési költségeiből.

A csoport vezetői most új nevet adnak a mozgalomnak, és segélyszámlát nyitnak, valamint csillagszórós gyűlést és jótékonysági koncertsorozatot szerveznek az árvízkárosultak megsegítésére - közölte Mernyó Ferenc.

Az önálló alapítvány létrehozásáról azért tettek le a szervezők, mert rendkívül lassú a bejegyzési eljárás. Mivel éppen bírósági ítélkezési szünet következik, mire ez az alapítvány működőképes lehetne, már mindenki elfelejtené, hogy miért is jött létre - jegyezte meg Mernyó Ferenc.

Hozzátette: ezért egy már létező, köztiszteletben álló szervezet gyűjti össze önálló alszámlán a felajánlásokat, amelyeknek az  összegét a csoport által meghatározott célokra fordíthatnák.

A csillagszórós demonstrációt a Duna partjára szervezik. Emellett az összes árvíz sújtotta országban egyszerre tartanának segélykoncertet, a Bob Geldof által 1985-ben szervezett Live Aidhez hasonlóan: Varsóban, Prágában, Kijevben, Bécsben, Pozsonyban, Bukarestben, Belgrádban és Budapesten, valamint azokban a városokban, amelyek a leginkább érintett helyszínek közelében találhatóak - mondta el Mernyó Ferenc, aki azt is megjegyezte, hogy a kezdeményezés független minden politikai párttól.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×