eur:
390.59
usd:
366
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Miskolcon nincs Fidesz

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Országos Választmányának elnöksége a testület június 22-i ülésén feloszlatta a szövetség csaknem 800 tagot számláló miskolci szervezetét. A választmányi elnökség szerint a városi szervezet vezetése rendszeresen szembemegy a választókerületek érdekével, és a szövetség elnöke által kinevezett választókerületi elnökökkel sem tudtak megfelelő együttműködést kialakítani.

A feloszlató határozat - amelyről a közelmúltban, egy június 29-i dátumozású levélben értesítették az érintetteket - rögzíti, hogy az elnökség egyúttal megbízza Bíró Márk regionális igazgatót a miskolci helyi szervezet újjászervezésével.

A választmányi elnökség felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy a párt alapszabályának értelmében a feloszlatott helyi szervezet tagjainak tagsági viszonya a feloszlatásról szóló döntés napján megszűnik.

Amennyiben a feloszlatott helyi szervezet tagja a feloszlatásról szóló értesítést követő tizenöt napon belül az illetékes választókerületi tanácsnál új tagfelvételi kérelmet nyújt be, úgy annak elbírálásáról, a választókerületi elnök véleményének kikérésével, az országos választmány elnöksége - fellebbezési eljárás nélkül - dönt. A felvételi kérelmet elfogadó döntés esetén a tagsági jogviszony folyamatosnak tekintendő. Az új tagfelvételi kérelem benyújtásának elmulasztása a szövetségből történő kilépésnek minősül - tájékoztatja a választmányi elnökség a miskolci Fidesz-tagokat.

A határozat indokolása szerint a városi csoport jelentős része inaktív tagja a szervezetnek, így olykor még a határozatképes ülések megtartásához szükséges minimális létszámot sem lehet biztosítani. A tagnyilvántartás pontatlan, a központi hivatallal történő egyeztetése rendszertelen és esetleges, a szervezet tagdíjfizetési morálja rendkívül rossz - sorolják.

Az indoklás kitér arra is, hogy "a közgyűlési jegyzőkönyvek útja-helye ismeretlen", több évre visszamenőleg alig található határidőben leadott jegyzőkönyv a csoport érvényesen megtartott üléseiről, a közgyűlések időpontjáról és napirendjéről szóló értesítéseket nem küldik meg az alapszabályban előírt rendelkezés szerint a területi választmány elnökségének, így e testület nem gyakorolhatja a csoport szabályszerű működése feletti ellenőrzési kötelezettségét.

A városi szervezet vezetése rendszeresen szembemegy a választókerületek érdekével, s a szövetség elnöke által kinevezett választókerületi elnökökkel sem tudtak megfelelő együttműködést kialakítani, munkájukat - annak hatékony segítése helyett - esetenként még gátolták is - rögzíti az értesítés.

A dokumentum azzal zárul: e rendezetlen állapotok tartós fennmaradása az országos választmány elnökségének megítélése szerint is jelentősen veszélyeztetheti a Fidesz 2010. évi helyi önkormányzati választási sikerét, ezért úgy véli, hogy a miskolci helyi szervezet egészének tevékenysége "a csoport feloszlatására és annak teljes újjászervezésére adott alapos okot, mivel az aktív tagok számának jelentősebb növelése, s ez által a helyi szervezet hatékonyabb működőképessége csak ezen a módon fokozható, illetve állítható tartósan helyre".

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A republikánusok és a demokraták együtt vittek be ütést Oroszországnak

A republikánusok és a demokraták együtt vittek be ütést Oroszországnak

Egyhangú döntéssel megszavazta kedd este az amerikai szenátus azt a törvényjavaslatot, amely megtiltja a dúsított urán Oroszországból történő behozatalát. Az orosz uránimport betiltásáról szóló törvény, amely most a Fehér Házba kerül Biden elnök aláírására célja, hogy a hatályba lépést követő 90 napon belül megtiltja az amerikai importot, ugyanakkor 2028 januárjáig átmeneti felmentéseket is tartalmaz – írja a Bloomberg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×