Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jelentős késésekkel, de minden vonalon járnak a MÁV vonatai

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jelentős késésekkel, de minden vonalon közlekedteti vonatait a MÁV, az InterCity járatokat pluszköltség megfizetése nélkül lehet igénybe venni hétfő éjfélig - közölte a vasúttársaság hétfőn kora délután az MTI-vel.

A legnagyobb késésekre a nemzetközi járatoknál kell számítani, de a belföldi vonatok is legalább 25-30 perces késésekkel közlekednek.

A Budapest-Esztergom vonalon 60-70 perces a késés, a Budapest-Újszász-Szolnok és a Budapest-Cegléd-Szolnok elővárosi vonalakon a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak - olvasható a Mávinform közleményében. A három fővárosi fejpályaudvaron is közlekednek a vonatok.

A MÁV tájékoztatása szerint a Keleti pályaudvar nemzetközi vonatokhoz kialakított üzleti várótermét is igénybe tudják venni az utasok a várakozás ideje alatt, függetlenül attól, hogy belföldre vagy külföldre szeretnének utazni. A nagyobb pályaudvarokon a várakozóknak forró teát osztanak, és zöld mellényt viselő dolgozók segítik az utasokat a tájékozódásban.

Hétfő éjfélig az InterCity vonatok helyjegy és pótjegy megváltása nélkül vehetőek igénybe. Az előre megváltott helyjegyek és pótjegyek árát visszatérítik. Ha valaki lemond az utazásról, akkor a menetjegyeket, helyjegyeket, pótjegyeket szintén kezelési költség levonása nélkül visszatéríti a MÁV.

Hétfő reggel a Keleti pályaudvaron csak egy-egy szerelvényt tudtak indítani, illetve fogadni, mert a hideg miatt lefagytak a váltók.