eur:
392.7
usd:
365.93
bux:
66539.22
2024. április 26. péntek Ervin

Elfogták a jászberényi üzleteket és iskolákat fosztogató fiatalokat

Elfogták azokat a fiatalokat, akik büfékbe, üzletekbe, iskolákba törtek be az elmúlt hónapokban Jászberényben, és onnan különböző árukat, készpénzt és műszaki eszközöket vittek el; a betörők néhány helyen már a rongálással több millió forintos kárt okoztak - közölte a helyi rendőrkapitányság sajtóreferense

Hajduné Budai Orsolya hadnagy tájékoztatása szerint a hétvégén rendőrkézre került öt fiú közül egy jászdózsai, négy pedig jászberényi lakos, a legifjabb 14 éves. Eddig tizennégy bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók, őrizetbe vételük után hármukat előzetes letartóztatásba helyezték.

A fiatalok egy-egy helyre, például egy büfébe többször is betörtek, onnan üdítőket, szeszes italokat, édességet, dohányárut és készpénzt vittek magukkal. A büfé tulajdonosát emiatt több mint 700 ezer forint lopási és rongálási kár érte. Ezen kívül még további öt büfé és szórakozóhely esett áldozatul a tinédzser korú betörőknek.

Egy fodrászüzletbe is kétszer törtek be, a második esetben, november végén a helyiséget felgyújtották; a kár meghaladta a 4 millió forintot. Az elkövetők egy iskolába is behatoltak, az épületben értelmetlen rongálással több mint fél millió forint kárt tettek, majd műszaki cikkeket, szerszámokat vittek magukkal.

A járőrök egy bolti lopás kapcsán kihallgattak egy, az érintett bevásárlóközpontban pénztárosként dolgozó fiút, és elszólásaiból arra következtettek, hogy a nevéhez több lopás is fűződhet. A nyomozást aztán átvették a bűnügyis kollégáik, akik egy nap leforgása alatt elfogták a többi elkövetőt.

A fiúk elmondásuk alapján a lopásokat eleinte szórakozásnak tekintették, a bűncselekményekből származó tárgyakat általában hazavitték és a szobájukban őrizték. Ez nem tűnt fel a szülőknek, volt, akit szinte sokk ért, amikor a rendőrök éjszaka megjelentek a lakásukon és onnan gyerekeikkel együtt a rendőrségre szállították őket.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×