Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Oszkó villaügye súlyosan rombolja a jogállamba vetett hitet\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Földeladási, és tartós bérbeadási moratóriumot javasol a Kisgazda Polgári Egyesület, mivel úgy tudják, az állam több megyében kárpótlási jegyekért akar nagy értékű földterületeket elárverezni. Minderről Turi-Kovács Béla, az egyesület elnöke beszélt. A tájékoztatón Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezető lemondásra szólította fel a pénzügyminisztert, mert szerinte a kormány nem várhatja el az emberektől a törvények betartását, ha az egyik miniszter tudatosan megsérti a jogszabályokat.

Alapvető feladata lesz az új kormánynak a jogállamiság visszaállítása - mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kisgazda Polgári Egyesület ülésén.

Navracsics Tibor hozzátette: a jogállamiság 2006 őszén szűnt meg Magyarországon, amikor a tüntetések során tapasztalt rendőri túlkapások után nem büntették meg a felelősöket, sőt, még ki is tüntették a budapesti főkapitányt.

Az ellenzéki politikus elfogadhatatlannak nevezte azt is, hogy Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter nem mondott le azután, hogy kiderült, hamis videofelvételekkel akarták bizonyítani a terrorfenyegetettséget. Hozzátette, tűrhetetlen a pénzügyminiszter villaépítési ügye is. A frakcióvezető szerint a kormány nem várhatja el a állampolgároktól, hogy tiszteljék a jogszabályokat azok után, hogy a pénzügyminiszter villája építésénél tudatosan sérti meg a jogszabályokat.

Moratórium

Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke azt mondta, tudomásuk van arról, hogy több megyében kárpótlási jegyért cserébe akarták nagy értékű földterülethez juttatni az állami klientúra tagjait. Azt mondta, a gazdák már eladták a kárpótlási jegyeiket, így csak olyanoknak van, akik tudtak a kormány kárpótlási terveiről. Hozzátette: hétfőn kezdeményezik a földek eladásának és tartós bérletbe adásának moratóriumát.

Turi-Kovács Béla megjegyezte: a hitelválság a gazdákat is érintette, mivel többen hitelből finanszírozták a fejlesztéseket. Ezért azt is kezdeményezik, hogy a mezőgazdaságból élők is kapjanak hasonló kedvezményeket, mint az árfolyam-változás miatt bajba jutott lakáshitelesek.