eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Vizsgálat indult az illegális őssejt-kezelés miatt - a nap hírei

Vizsgálatot rendelt el a fővárosi Nyírő Gyula Kórház főigazgatója az illegális őssejt-kezelés miatt. Mintegy százmillió forint megfizetésére kötelezte az elsőfokú munkaügyi bíróság a BKV-t. Sorozatos balesetek miatt több mint 10 kilométeres torlódás alakult ki napközben az M7-es autópályán a Balaton felé. A nap hírei.

Vizsgálatot rendelt el a fővárosi Nyírő Gyula Kórház főigazgatója az illegális őssejt-kezelés miatt. A Népszabadság azt írta: Dr. Vadnai Marianna azt szeretné megtudni, hogy milyen beavatkozások történtek abban az épületrészben, amelyet korábban bérleti szerződéssel adott át az intézmény egy magán-egészségügyi szolgáltatónak. Az ÁNTSZ szerint a kórháznak nem volt engedélye arra, hogy a területén őssejt-beültetést végezzenek. Bucsek Gábor, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni osztályának vezetője a lapnak azt mondta: gyerekek is kaptak illegális őssejtkezelést, de azt még vizsgálják, hogy pontosan hány emberen végeztek ilyen beavatkozást azok az orvosok, akiket szerdán helyeztek előzetes letartóztatásba. A rendőrség eddig két külföldit és két magyar állampolgárt gyanúsított meg emberi test tiltott felhasználásával.

Százmilliót bukhat a BKV

Mintegy százmillió forint megfizetésére kötelezte az elsőfokú munkaügyi bíróság a BKV-t, amiért rendkívüli felmondással, végkielégítés nélkül küldték el a cégtől a kabinetigazgatót. A Magyar Nemzet azt írta: Szalai Lászlónak - közös megegyezés esetén - mintegy 60 millió forint járt volna munkaszerződése értelmében. A BKV kommunikációs igazgatója válaszában azt mondta: Szalai Lászlót a többi között mulasztás miatt menesztették azonnali hatállyal és a cég még nem döntött arról, hogy kifizetik az összeget vagy másodfokra viszik az ügyet. Korábban Székelyné Pásztor Erzsébet az InfoRádióban azt is elmondta: 2 és fél évre visszamenőleg minden végkielégítést átnéznek, miután a közelmúltban több vezető is kiugróan magas összeggel távozott a cégtől. Bosnyák Gyula, a BKV korábbi stratégiai igazgatója csaknem 40 millió forintos végkielégítést kapott és Szalainé Szilágyi Eleonóra volt humánpolitikai igazgatóról is kiderült, hogy 100 millió forintos végkielégítésének kifizetése után is a BKV-nál dolgozott havi több millió forintos fizetésért. A társaságnál történt botrányok miatt a Fidesz lemondásra szólította fel Balogh Zsoltot, a BKV általános vezérigazgató-helyettesét, Székely Gábort, a felügyelőbizottság elnökét és Hagyó Miklós főpolgármester-helyettest.

Átadta a HospInvest a hevesi kórházakat

Már az önkormányzatok által alapított nonprofit társaságok működtetik a kórházakat Heves megyében. Merczel József, a megyegyűlés szocialista alelnöke elmondta: az egri Markoth Ferenc Kórházban zökkenőmentesen megtörtént a leltár szerinti átadás-átvétel, csak néhány elszámolást halasztottak augusztusra. Érsek Zsolt, Hatvan szocialista polgármestere is arról számolt be, hogy rendben megtörtént az átadás-átvétel a városi kórházban, és a részlegeként működő parádfürdői intézményben is folyamatos a betegellátás. -A gyöngyösi kórház működtetésére kiírt tender még nem zárult le, a pályázatok leadási határideje augusztus 15-e, az eredményt a hónap végén hirdetik ki.

Óriási torlódás az M7-esen

Sorozatos balesetek miatt több mint 10 kilométeres torlódás alakult ki szombat napközben az M7-es autópálya Balaton felé vezető szakaszán. Anderlich Ágnes, az Útinform ügyeletese azt mondta: a nap folyamán háromszor is szinte ugyanott történt baleset az M7-es autópályán, ahol korábban több autó is összeütközött. Délután az autópályán Budapest felé Érdnél volt fennakadás két baleset miatt.

Munkába állt az új NATO-főtitkár

Átvette hivatalát Jaap de Hoop Scheffertől az új NATO-főtitkár. Anders Fogh Rasmussen első munkanapja hétfőn lesz, kedden pedig már elnököl az Észak-atlanti Tanács ülésén. Megfigyelők emlékeztetnek arra, hogy akárcsak elődjének az új főtitkárnak is Afganisztán lesz a legnagyobb kihívás. A NATO 64 ezer katonát állomásoztat a közép-ázsiai országban, hogy megpróbálja megfékezni a tálib lázadók egyre agresszívabb fellépését.

Tűzvész a Kanári-szigeteken

A Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken négyezer embert menekítettek ki otthonából az egyre terjedő erdőtűz miatt. A lángok La Palma szigetén csaptak fel péntek éjszaka. Spanyolország szárazföldi részén idén nyáron nyolcan haltak meg az erdőtüzekben.

Meglátogatta Massát Schumacher

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher is meglátogatta a kórházban fekvő Felipe Massát. Az Állami Egészségügyi Központban múlt szombat óta kezelik a Ferrari 28 éves brazil pilótáját, miután egy hete súlyosan megsérült a Magyar Nagydíj időmérő edzésén. Felipe Massát hétfőn magángéppel viszik haza Sao Paulóba. A pilótát a hátra lévő idei futamokon Michael Schumacher helyettesíti.

Véget ért a Balaton-átúszás

Csaknem 9300-an teljesítették az idei Balatonátúszáson a Révfülöp és Balatonboglár közötti, 5,2 kilométeres távot. A szervezők azt mondták: az egy héttel elhalasztott 28. Balaton-átúszáson a legjobb időeredmény 1 óra 8 perc közelében volt. Az úszók között volt többek között Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok is, aki valamivel több mint 3 óra alatt teljesítette a távot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×