eur:
392.37
usd:
365.46
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Újabb visszásságok a Posta biciklitendere kapcsán

Újabb visszásságra mutatott rá a Magyar Posta által kiírt kerékpártender kapcsán korábbi beszállítója, a Schwinn-Csepel Kerékpárgyár vezérigazgatója. A magyar cég ugyanakkor a tendert már nem akarja megtámadni. Klimon Péter elmondta: ha bíróságra mennek a postával szemben, azt hitelrontás miatt teszik.

A magyar kerékpárgyár vezérigazgatója az InfoRádióban azt mondta: a szlovén bicikliket szállító  tendernyertes valószínűleg megtévesztette a Magyar Postát, mert a pályázatában olyan kerékpárjavítókat tüntetett fel szervizpontokként, amelyekkel nemhogy szerződést nem kötött, de még csak fel sem keresett.

A csaknem ötezer kerékpárt, darabonként átlagosan 240 ezer forintért leszállító pályázó vállalta, hogy megyénként két szervizben, országszerte összesen 38-ban 24 órán belül megjavítják a kerékpárokat, ha azok meghibásodnak.

A bicikliket már elkezdték leszállítani, és valószínűleg ezeket javítani is kellett volna, a Schwinn-Csepelt ugyanis két szervizpartnere is felkereste azzal: a posta olyan szolgáltatást vár el tőlük, amelyről nem is tudtak.

Klimon Péter korábban azt mondta: gyanítják, hogy a tendernyertes cég bennfentes információk alapján győzött a pályázaton, és ha erről pontosabb információt szereznek, bírósághoz fordulnak. Most azonban az InfoRádióban már úgy fogalmazott: ha beperlik is a postát, legfeljebb hitelrontásért, a küldeményeket szállító vállalat ugyanis az igen drága tender magyarázataként rendre rossz színben tünteti fel a magyar kerékpárgyártót.

A Magyar Posta szóvivője korábban az InfoRádióban azt mondta: a kerékpárokat nyílt közbeszerzési pályázaton szerezték be; a későbbi nyertes nem rendelkezett bennfentes információkkal.

Tomecskó Tamás hozzátette, hogy a Schwinn-Csepel ugyan megvásárolta a pályázati dokumentációt, pályázatot azonban nem adott be.

Közölte: a Schwinn-Csepel biciklijeinek szervizelésére éves szinten csaknem 80 millió forintot költöttek.

Tomecskó Tamás azt is közölte: a társaság a kerékpárbeszerzéssel kapcsolatos információkat napokkal ezelőtt honlapján nyilvánosságra hozta.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×