eur:
392.7
usd:
365.93
bux:
66539.22
2024. április 26. péntek Ervin

"A kormánynak tisztáznia kell a valódi szándékát"

A fővárosi önkormányzat folytatja a tárgyalásokat a kormányzati negyed környékén bevásárlóközpontot tervező Pólus Holdinggal arról, milyen közérdekű fejlesztésben hajlandó részt venni a cég - mondta az InfoRádiónak a városfejlesztési főpolgármester-helyettes.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság január 16-án hirdeti ki a kormányzati negyedre kiírt közbeszerzési eljárás eredményét.

Ikvai-Szabó Imre ezzel összefüggésben közölte: a tárgyalások a pályázat eredményének ismeretében folytatódnak, hogy a szükséges előterjesztést a januári fővárosi közgyűlés elé vihessék.

A főpolgármester-helyettes hozzátette: folytatják a megbeszéléseket a Pólus Holdinggal is, amely december 21-én közleményben tudatta, hogy nem írja alá a kormányzati negyedhez kapcsolódó városrendezési szerződést. Emellett azonban továbbra is meg akarja valósítani a WestEnd II. projektet.

Az SZDSZ-es politikus ugyanakkor megjegyezte: a kormánynak a következő napokban nyilván tisztáznia kell a valódi szándékát, hogy akar-e, tud-e ebben a ciklusban kormányzati negyedet építeni.

Ikvai-Szabó Imre szerint a főváros a szabályozással felkészült minden lehetőségre, a kerületi szabályozási terv jelenleg felülvizsgálati szakaszban van, ehhez kell majd csatolni a településrendezési szerződést, amely a közösségi közlekedési feladatokat tartalmazza majd.

A főpolgármester-helyettes úgy véli: a következő hetekben dőlhet el, milyen keretek között, mekkora összegben vállalnak feladatot a magánberuházók.

A Pólus céljai mindenképpen fennállnak, de más-más lesz a terület terhelése, ha lesz kormányzati negyed, illetve ha nem - fűzte hozzá a politikus.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×