eur:
392.71
usd:
366.34
bux:
66745.39
2024. április 25. csütörtök Márk

Megszüntetné saját minisztériumát az SZDSZ

A jelenlegi 17-ről 10-12-re csökkentené a miniszterek számát az SZDSZ. Fodor Gábor, a párt ügyvivője elmondta: nincs szükség tárca nélküli miniszterekre, sem önálló informatikai tárcára, és össze kell vonni az Oktatási és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumát.

A liberális párt ügyvivője közölte: a rendszerváltás óta eltelt időszak sok tapasztalatot hozott, és meggyőződésük szerint 10-12 minisztériummal el lehet látni a kormányzati munkát.

A minisztériumok számának csökkentése nem csodaszer, de mindenképpen szükséges lépés, hiszen több területen szükség van a bürokrácia csökkentésére - tette hozzá Fodor Gábor.

A részletekről a politikus azt mondta: vissza kell állítani az oktatási és kulturális minisztérium egységét, valamint meg kell szüntetni a fölösleges és értelmetlen tárca nélküli miniszteri posztokat is.

Fodor Gábor szerint az Esélyegyenlőségi Minisztérium munkájára szükség van, de nem önálló tárcaként, és nyitott kérdés az informatikai minisztérium jövője is.

Az Igazságügyi- és a Pénzügyminisztériumot meg kell erősíteni, mert ezeknek kell lenniük kormányzati pilléreknek - hangsúlyozta az SZDSZ-es politikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×