eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
A Telekom Veszprém játékosai megköszönik a szurkolást a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének odavágóján játszott Telekom Veszprém – Aalborg HB mérkőzés után a Veszprém Arénában 2024. április 25-én. A mérkőzést a Telekom Veszprém nyerte 32-31-re.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

BL-negyeddöntő: egygólos előnyben a Veszprém

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32–31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén. A visszavágót jövő szerdán 18.45-től rendezik. A négyes döntőre június 8-9-én kerül sor Kölnben.

A hazaiak keretéből Kentin Mahé, a vendégektől Patrick Wiesmach, Marinus Munk és Benjamin Jakobsen hiányzott. Érdekesség, hogy Mahé végigszurkolta a meccset a „kemény mag” soraiból, a kapu mögötti O szektorból.

A Veszprém egy találattal, öt rontott lövéssel és öt kapott góllal kezdte a meccset. A dánok rendkívül felkészülten, taktikusan védekeztek és a támadásaik is kimondottan hatékonyak voltak. Momir Ilic vezetőedző már nyolc és fél perc elteltével időt kért, a folytatásban csapata némileg javult mindkét kapu előtt és 10–8-ra felzárkózott. Mivel az Aalborg minden játékelemben kevesebbet hibázott, újra öt gólra növelte a különbséget, Ilic így még a szünet előtt kikérte második idejét is.

Veszprém, 2024. április 25.
Nedim Remili, a Telekom Veszprém (j) és Rene Antonsen, az Aalborg játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének odavágóján játszott Telekom Veszprém – Aalborg HB mérkőzésen a Veszprém Arénában 2024. április 25-én. A mérkőzést a Telekom Veszprém nyerte 32-31-re.
MTI/Vasvári Tamás
Veszprém, 2024. április 25. Nedim Remili, a Telekom Veszprém (j) és Rene Antonsen, az Aalborg játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének odavágóján játszott Telekom Veszprém – Aalborg HB mérkőzésen a Veszprém Arénában. A mérkőzést a Telekom Veszprém nyerte 32-31-re. MTI/Vasvári Tamás

A két csapat két évvel ezelőtt is a BL negyeddöntőjében találkozott egymással. Akkor a veszprémi első meccsen a házigazdák a második félidő elején produkált 7–1-es sorozatukkal alapozták meg a továbbjutásukat, hiszen végül hét találattal győztek, a visszavágón pedig csak kettővel kaptak ki. Egy ilyen széria ezúttal csak a fordításhoz lett volna elegendő, hiszen az első felvonás után 17–12-es előnyben voltak a vendégek.

A bakonyiak ennek ellenére nem adták fel, a remek hangulatot teremtő szurkolóik kitartó bíztatása közepette egy négyes gólsorozattal 21–19-re megközelítették a 2021-ben BL-ezüstérmes Aalborgot. A dánok ekkor már nem erőltették a gyors játékot, de támadásban beállították olimpiai, háromszoros világ- és egyszeres Európa-bajnok balátlövőjüket, a szezon végén visszavonuló Mikkel Hansent, illetve nyitott védekezésre váltottak, ám ezzel sem tudták megakadályozni ellenfelük egyenlítését hét perccel a vége előtt.

A Veszprém ekkor már keményebben, hatékonyabban védekezett, mezőnyben és támadásban is kevesebbet hibázott, mint korábban, és Omar Jahja az utolsó másodpercben megszerezte a győztes gólt. Együttese ekkor „vezetett” először az egész találkozón.

Nedim Remili hat, Bjarki Már Elísson és Mikita Vajlupov öt-öt, Ludovic Fabregas négy góllal, Rodrigo Corrales hét, Mike Ulrich Jensen három védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon négyen is négy találattal zártak, Niklas Landin pedig hét lövést védett.

A két csapat hetedik egymás elleni mérkőzésén három dán siker mellett negyedszer nyert a Veszprém.

„Az első félidőben nem játszottunk jól, nagyon sokat hibáztunk tiszta helyzetben, sok lövést rontottunk és a szünetben ötgólos hátrányban voltunk, de erre nagyon jól reagáltunk a második felvonásban” – kezdte értékelését Momir Ilic.

A Veszprém szakembere közölte, a második játékrészben csapata megmutatta karakterét, igazi arcát, ezért nagy gratuláció jár a játékosainak. „Az Aalborg nagyon jó csapat, nem véletlenül végzett csoportja második helyén a BL-ben, de a második félidőben húsz gólt lőttünk, ez a mi játékunk” – vélekedett Ilic.

Hangsúlyozta, azt kell magukkal vinniük a dániai visszavágóra, amit a második felvonásban nyújtottak, és bár nyilván lesz egy minimális nyomás a csapaton a négyes döntőbe jutás miatt, de ha úgy játszanak a visszavágón, mint ma a szünet után, akkor nem nagyon kell aggódniuk emiatt.

Stefan Madsen, az Aalborg trénere úgy fogalmazott: számukra mindig élmény Veszprémbe jönni és ebben az arénában pályára lépni, ezúttal is fantasztikus mérkőzést játszottak remek hangulatban. „Csalódottak vagyunk, mert megvolt a lehetőségünk, hogy nagyobb különbségű győzelmet arassunk” – szögezte le.

Hozzátette, az első félidőben fantasztikus volt a védekezésük, de a másodikban a Veszprém sokkal keményebben, sokkal fizikálisabban játszott, így a végén apróságok döntöttek. Megjegyezte, erre az eredményre másnap akár pozitívumként is tekinthetnek, a céljuk pedig az, hogy a visszavágón hasonló mérkőzést játsszanak, és bejussanak a négyes döntőbe.

Eredmény, negyeddöntő, első mérkőzés:
Telekom Veszprém-Aalborg HB (dán) 32-31 (12-17)
lövések/gólok: 49/32, illetve 45/31
gólok hétméteresből: 6/4, illetve 2/2
kiállítások: 8, illetve 4 perc

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×