eur:
384.47
usd:
353.54
bux:
0
2024. május 28. kedd Csanád, Emil

Rendkívüli hitelajánlat a közepes vállalkozásoknak

A német bankok vezetői készek rendkívüli ajánlattal a középvállalkozások segítségére sietni Berlinben - derült ki a kancellári hivatalban tartott értekezleten. A közelmúltban ugyanis a hitelfeltételek megszorításával a bankok gyakorlatilag elapasztották a kölcsönök folyósítását, és emiatt kiváltképpen a középvállalkozások kerültek szorult helyzetbe kerültek.

A berlini kancellári hivatalban tartott, éjszakába nyúló tanácskozáson jelentette be a meghívott pénzintézetek nevében a legnagyobb német magánbank, a Deutsche Bank már több botrányt megélt elnöke, Josef Ackermann, hogy alapot hoznak létre a középvállalkozások hitelezésének előmozdítására, eddig ugyanis félő volt, hogy a lassan bontakozó konjunktúra elakad, ha a német gazdaság gerincét alkotó középvállalkozások a bankoktól nem kapnak kölcsönöket.

A terv értelmében a Deutsche Bank, a Commerzbank és a Takarékpénztárak olyan pénzalapot létesítenek, amelyből állami közvetítéssel vehetnek fel kölcsönöket a rászoruló cégek.

Ackermann bejelentése azonban távolról sem jótékony célzatú, mert a pénzügyminiszter - mintegy ellenszolgáltatásként - kilátásba helyezte, hogy az állam a közeljövőben hitelgaranciaként újabb tízmilliárd eurót bocsát a középvállalkozásoknak kölcsönöket folyósító pénzintézetek rendelkezésére.

Az értekezletet a kancellár hívta össze, miután a gazdasági miniszter büntető intézkedésekkel fenyegette meg azokat a bankokat, amelyek rendkívüli feltételekkel nehezítik a hitelfelvételt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Az angol tőzsde mellett az amerikai piacokon sem volt tegnap kereskedés, a magyar tőzsde azonban összességében felülteljesítő volt a nemzetközi átlaghoz képest, a nap végére új történelmi csúcsra emelkedett a BUX index. Gazdasági adatok tekintetében ma az Egyesült Államokban egy fontos ingatlanindexet és egy fogyasztói hangulatindexet publikálnak, ezek lehetnek hatással a hangulatra. Ami az előzetes adatokat illeti, felemás hangulatban indulhat a kereskedés a kontinenstőzsdéin. Izgalmas fejlemények zajlanak a kriptopiacon, mintegy 42 830 bitcoint adott el egy, még 2014-ben csődbe ment japán kriptotőzsde.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×