eur:
394.23
usd:
370.28
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Rendkívüli hitelajánlat a közepes vállalkozásoknak

A német bankok vezetői készek rendkívüli ajánlattal a középvállalkozások segítségére sietni Berlinben - derült ki a kancellári hivatalban tartott értekezleten. A közelmúltban ugyanis a hitelfeltételek megszorításával a bankok gyakorlatilag elapasztották a kölcsönök folyósítását, és emiatt kiváltképpen a középvállalkozások kerültek szorult helyzetbe kerültek.

A berlini kancellári hivatalban tartott, éjszakába nyúló tanácskozáson jelentette be a meghívott pénzintézetek nevében a legnagyobb német magánbank, a Deutsche Bank már több botrányt megélt elnöke, Josef Ackermann, hogy alapot hoznak létre a középvállalkozások hitelezésének előmozdítására, eddig ugyanis félő volt, hogy a lassan bontakozó konjunktúra elakad, ha a német gazdaság gerincét alkotó középvállalkozások a bankoktól nem kapnak kölcsönöket.

A terv értelmében a Deutsche Bank, a Commerzbank és a Takarékpénztárak olyan pénzalapot létesítenek, amelyből állami közvetítéssel vehetnek fel kölcsönöket a rászoruló cégek.

Ackermann bejelentése azonban távolról sem jótékony célzatú, mert a pénzügyminiszter - mintegy ellenszolgáltatásként - kilátásba helyezte, hogy az állam a közeljövőben hitelgaranciaként újabb tízmilliárd eurót bocsát a középvállalkozásoknak kölcsönöket folyósító pénzintézetek rendelkezésére.

Az értekezletet a kancellár hívta össze, miután a gazdasági miniszter büntető intézkedésekkel fenyegette meg azokat a bankokat, amelyek rendkívüli feltételekkel nehezítik a hitelfelvételt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×