eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Koronavírus-teszthez szükséges mintát vesznek egy nőtől egy mobiltesztállomáson, Újdelhiben 2020. augusztus 11-én. Az 1,3 milliárd lakosú India a járvány által leginkább sújtott országok közé tartozik, az Egyesült Államok és Brazília után itt regisztrálták a világon a harmadik legtöbb esetet.
Nyitókép: Koronavírus-teszthez szükséges mintát vesznek egy nőtől egy mobiltesztállomáson, Újdelhiben 2020. augusztus 11-én. Az 1,3 milliárd lakosú India a járvány által leginkább sújtott országok közé tartozik, az Egyesült Államok és Brazília után itt regisztrálták a világon a harmadik legtöbb esetet. (MTI/EPA)

A WHO "majdnem csak az egyik" indiai vírusvariáns miatt aggódik

De azért nem árt vigyázni a többivel sem. Részletesen elmagyarázta az Egészségügyi Világszervezet a problémát.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közölte: a koronavírus először Indiában megjelent B.1.617-es variánsának csak a delta, B.1.617.2-es mutációja számít aggodalomra okot adónak, a másik kettő nem.

A WHO heti járványügyi jelentése szerint a B.1.617.2-höz képest alacsonyabb fertőzési mutatókat figyeltek meg a többi változatnál.

A WHO korábban az egész B.1.617-es variánst aggodalomra okot adónak minősítette, ám kedden jelezte, hogy annak csak az úgynevezett delta változata számít továbbra is annak. A variáns B.1.617.1-es, úgynevezett kappa változatát immár csak "érdeklődésre okot adó" mutációként tartják számon, míg a B.1.617.3-as változatát már annak sem, tekintve, hogy viszonylag ritkán fordul elő.

A B.1.617.2-ön kívül a SARS-CoV-2 koronavírus további három variánsát tartják még számon aggodalomra okot adó mutációként,

mivel a korábbi vírusváltozatokhoz képest veszélyesebbek; fertőzőbbek, halálosabbak vagy kevésbé lehet hatásos ellenük a védőoltás.

Maria Van Kerkhove, a WHO Covid-19-cel foglalkozó technikai csoportjának vezetője elmondta: a vietnami hatóságok által szombaton jelentett új hibrid variáns a delta variációjának tűnik.

Az indiai járványügyi helyzet berobbanásáért részben felelőssé tett B.1.617 immár több mint 50 különböző területen van jelen, a variánsnak eddig három mutációját azonosították.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×