eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Lábfejet találtak egy újszülött agyából eltávolított daganatban

Aprócska lábfejet és más testrészeket találtak egy daganatban, amelyet egy amerikai gyermekidegsebész távolított el egy újszülött agyából.

Paul Grabb bejelentése szerint azután műtötte meg Colorado Springsben október 3-án Sam Esquibelt, hogy az MRI (mágneses rezonanciavizsgálat) mikroszkopikus tumort mutatott ki az újszülött agyában. A műtét idején Sam mindössze 3 napos volt, s a daganattól eltekintve teljesen egészséges.

Az idegsebész elmondta, a tumor eltávolítása közben fedezett fel egy majdnem tökéletes lábfejet, valamint egy másik lábfej, egy comb és egy kéz kezdeményét.

"Úgy tűnt, mintha az agyból születne egy gyermek" - mesélte el benyomásait az orvos, aki szerint daganatban igen ritkák az ilyen tökéletesen kialakult struktúrák.

Paul Grabb nem biztos abban, hogy mi is okozta a képződményt, amely lehetett veleszületett agytumor is, bár az ilyen daganatok általában nem ennyire "komplexek", nem tartalmaznak kezeket vagy lábakat.

A képződmény lehetett úgynevezett magzat a magzatban is, amikor az ikerpár egyik tagja a másikban kezd kifejlődni, ám ilyesmi nagyon ritkán alakul ki az agyban.

A szülők szerint Sam jól van, felépült a műtét után, s ha nem lenne a heg, nem is tudnák, hogy milyen beavatkozáson esett át. A kisfiút azonban havonta kell vérvételre és kontrollvizsgálatra vinni, hogy biztosak lehessenek afelől, nem újult-e ki a daganat. Samre fizikoterápia is vár, hogy jobban tudja mozgatni a nyakát.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×