eur:
389.66
usd:
364.8
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Veszprémi szurkolók a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján játszott Telekom Veszprém - OTP Bank-Pick Szeged mérkőzésen a Veszprém Arénában 2024. április 4-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Férfi kézilabda BL - Kettős győzelemmel negyeddöntős a Veszprém

A Veszprém kettős győzelemmel jutott negyeddöntőbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel házigazdaként 39-32-re nyert a Szeged ellen a rájátszás első fordulójának csütörtöki visszavágóján.

A párharc első mérkőzését egy héttel ezelőtt 37-30-ra nyerték meg vendégként a bakonyiak, akik a legjobb nyolc között a dán Aalborg HB együttesével találkoznak. A magyar bajnoki címvédő otthon kezd április 24-én vagy 25-én, az idegenbeli visszavágót egy héttel később játsszák.

Eredmény:

a negyeddöntőbe jutásért, visszavágó: Telekom Veszprém - OTP Bank-Pick Szeged 39-32 (19-15)

lövések/gólok: 59/39, illetve 44/32

gólok hétméteresből: 1/1, illetve 2/2

kiállítások: 2, illetve 4 perc

továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel, 76-62-es gólkülönbséggel.

A házigazdák keretéből Gasper Marguc, a vendégektől Emil Kheri Imsgard és Bodó Richárd hiányzott.

Még három perc sem telt el, amikor Mikita Vajlupov három találatával a Veszprém már 3-0-ra vezetett. Az elsöprő hazai kezdést nem követte hasonló folytatás, sőt amikor öt percig nem talált be a bakonyi együttes, az egyre jobban védekező szegediek felzárkóztak 6-5-re. Miután visszaállt a háromgólos különbség, Kárpáti Krisztián vezetőedző cserékkel, majd időkéréssel is próbálkozott, de a 23. percben másodszor is időt kellett kérnie (15-10), mert BL-rangadó helyett időnként inkább egy színvonalas edzőmérkőzésre emlékeztetett a találkozó.

Az első félidőben a két csapat lövési hatékonysága megegyezett, a négygólos különbség oka az volt, hogy a Szeged jóval több technikai hibát követett el. A második felvonás elején ugyanez volt a helyzet, a Veszprém megint egy 3-0-s sorozattal kezdett. Amikor a vendégek nyitott védekezésre váltottak, egy 5-1-es szériával közelebb kerültek ellenfelükhöz, erre viszont két perc alatt hárommal reagált a bajnoki címvédő, a hajrában pedig egy négyes gólsorozattal tette még fölényesebbé sikerét.

A csongrádiak úgy estek ki, hogy egyszer sem vezettek az egész párharc során.

Mikita Vajlupov nyolc, Dragan Pechmalbec hat góllal, Rodrigo Corrales öt, Mike Ulrich Jensen négy védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Miguel Martins nyolc, Imanol Garciandía hat találattal, Mikler Roland két, Nagy Martin tíz védéssel zárt.

A két együttes 194. egymás elleni tétmérkőzésén 54 szegedi siker és hét döntetlen mellett a 133. veszprémi győzelem született.

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Úgy ajánlásokat fogalmazott meg az Európai Bizottság az adórendszerek teljes átalakítására. A javaslatok többek között magukban foglalják a rendszeres ingatlanadók bevezetését vagy a már meglévők növelését és a munkaadói terhek csökkentését, különösen az alacsony jövedelemű adófizetők esetében. Az ajánlások célja a zöld átmenet elősegítése, a Covid19-világjárvány gazdasági hatásainak enyhítése, a gazdasági felépülés fenntartása, valamint a magas energiaárak hatásainak kezelése volt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×