eur:
395.93
usd:
366.9
bux:
65646.69
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Nagy-Baelt-tengerszoros hídján hajt át a mezőny a 109. Tour de France francia országúti kerékpáros körverseny 2., a dániai Roskilde és Nyborg közötti 202 km 202,5 kilométeres szakaszán 2022. július 2-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/Mads Claus Rasmussen

Tour de France: bukott az összetett első – videók

Jasper Philipsen nyerte sprintbefutóban a Tour de France országúti kerékpáros körverseny vasárnapi etapját, amelyen Jonas Vingegaard bukása ellenére megtartotta elsőségét összetettben.

A 154 fősre zsugorodott mezőnyre a Rodez és Carcassonne közötti 202,5 kilométeren két harmadik kategóriás emelkedő várt az induláskor 32 fokos hőségben.

A napraforgómezők között addig nyugodtan zajló versenyt a táv utolsó harmadához érkezve tüntetés zavarta meg, az úton ülő tiltakozókat gyorsan le tudták húzni az útról, így a keddivel ellentétben ezúttal nem kellett megszakítani az etapot. Egymást követték viszont a bukások az olykor 40 fokot is elérő hőségben, a helyenként hatvanfokos aszfalton: a Jumbo-Visma előbb elveszítette egyik legfontosabb hegyi segítőjét, a csuklóját és vállát fájlaló Steven Kruijswijket a nézők tapsa mellett fektették mentőbe, majd maga Vingegaard is földre került.

Az addigi szökést korán utolérte a Mads Pedersenért dolgozó Trek-Segafredo vezette mezőny, megnehezítve a rivális sprinterek dolgát a dombos terepen. A kavarodást kihasználva két francia tekert el, a sprintbefutóban érdekelt csapatok a tovább kitartó Benjamin Thomas-t ötszáz méterrel a cél előtt fogták meg.

Leggyorsabbnak Jasper Philipsen bizonyult, az Alpecin-Deceuninck belga sprintere egy harmadik és egy második hely -– valamint az emlékezetes téves ünneplés – után szerezte meg első Tour-etapsikerét. A második pozíciót az etap elejét szökésben töltő zöld trikós belga Wout van Aert szerezte meg, a kiváló felvezetést kapó 2019-es dán világbajnok Pedersen pedig harmadik lett.

Az összetett esélyesek a mezőnnyel értek célba, így nem változott az élcsoport, Vingegaard bukása ellenére változatlan előnnyel őrzi elsőségét.

Eredmények

15. szakasz, Rodez-Carcassonne, 202,5 km

1. Jasper Philipsen (belga, Alpecin-Deceuninck) 4:27:27 óra

2. Wout van Aert (belga, Jumbo-Visma) azonos idővel

3. Mads Pedersen (dán, Trek-Segafredo) a. i.

Az összetett élcsoportja

1. Jonas Vingegaard (dán, Jumbo-Visma) 59:58:28 óra

2. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 2:22 perc hátrány

3. Geraint Thomas (brit, Ineos Grenadies) 2:43 p h.

A hétfői szünnap után a Carcassonne és Foix közötti 178,5 kilométer megtétele vár a 109. Tour de France mezőnyére, amely összesen 3328 kilométert teker, amíg jövő vasárnap Párizsban a hagyományok szerint célba ér a Champs-Élysées-n.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×