eur:
392.76
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A montenegrói Dejan Lazovic kapus a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján a harmadik helyért játszott Montenegró - Horvátország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 26-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Labdába rúgnak – Mi lesz karácsonyig a csapatsportokkal?

A futball, a vízilabda, a kézilabda, a röplabda és a kosárlabda eseményei is folytatódnak, de érdekes sportági döntések azért születtek. A rajongók a tévében bízhatnak.

Világos, hogy a kedd késő este megjelent, szerda 0 órakor pedig érvénybe is lépett járványügyi szigorítások új mederbe terelik a hazai professzionális sportéletet a csapatsportágakban is. Az korlátozások között valószínűleg a legtöbb embernek a "zárt kapus meccsek" jutnak eszébe, de ennél sokkal összetettebbé vált a helyzet.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szerdán egy Önkéntes folytatás című közleményt adott ki honlapján, amelyből kiderül, a futballbajnokságok folytatódnak, ám mostantól nem állhatnak elő olyan sportszerűtlen helyzetek, hogy egy csapat hiába kéri a koronavírus-járvány eszkalálódása miatt mérkőzése elhalasztását, aktuális ellenfele pedig nem járul ehhez hozzá; az MLSZ engedélyezte a korlátlan mennyiségű halasztást a tavaszi szezon végéig, az NB III-tól lefelé pedig "önkéntessé" tette a részvételt a folytatódó bajnokságokban.

A vízilabdában is folytatódnak a versenysorozatok. Kora délutáni, kurta közleményében a sportági szövetség (MVLSZ) bejelentette, folytatódhatnak az egyesületek, klubok edzései, ha versenyszerű a sportolás célja – ezzel szorosan igazodik a vízilabdázás az új törvényhez. A mérkőzéseket természetesen a medencékben sem láthatja senki, csak akiknek feltétlenül ott kell lenni, a közönség tévéközvetítésekkel kell, hogy beérje.

A Magyar Kézilabda Szövetség is él a lehetőséggel, hogy a versenysport folytatódhat, ám a közlés szerint "amatőr és hivatásos szinten egyaránt", tehát akár megyei szintű versengések keretei közt is lehetnek kézimeccsek. A szövetség még azt is aláhúzza, hogy aki ezen események bármelyikére megy vagy onnan jön, azt nem érinti az este 8-kor életbe lépő kijárási tilalom, csak egy dokumentumot kell a sportoló hóna alá csapni, amit letölthet a közléshez illesztett linkről.

A Magyar Röplabda Szövetség szerdai közleményének lényege, hogy "egyelőre" nincsenek korlátozó intézkedések, a döntés pedig érvényes mind a női, mind a férfi sportolókra, mind a strand-, mind a terem-, mind az ülőszakágra, mind a felnőttekre, mind az utánpótlásra. De itt jön az apróbetűs rész: "az elnökség a legoptimálisabb döntés érdekében november 16-ig felméri a tagszervezetek jelenlegi állapotát, és a kapott válaszok összesítése alapján hozza meg további intézkedéseit", tehát az is lehet, hogy a jövő héten már máshogy állnak a kérdéshez.

A kosárlabdázók (MKOSZ) már kedden döntöttek a hogyan továbbról egy online értekezlet keretei között. Megegyeztek, kik lehetnek jelen a folytatódó versenysorozatok mérkőzésein:

  • 21-21 játékos
  • 4-4 csapatkísérő
  • a mérkőzések hivatalos személyei
  • asztalszemélyzet
  • versenyellenőrök
  • statisztikusok (3 fő)
  • képrőgzítők (1-1 fő)
  • orvos (1 fő)
  • kiszolgáló személyzet (technikus, bemondó, takarítók), legfeljebb 5 fő
  • főrendező, rendezők, a biztonsági szolgálat tagjai
  • sajtó (6 fő)

A mérkőzés előtt 2 órával világosnak kell lennie a teljes résztvevői névsornak, elérhetőséggel, adatokkal.

A teremben tartózkodók száma nem lehet nagyobb 100-nál.

A Magyar Jégkorong Szövetség szerda délutánig nem döntött a hogyan továbbról, Facebook-oldalán is "csak" a válogatott Kóger Dániel születésnapjáról emlékezik meg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×