eur:
393.28
usd:
367.34
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
A ferencvárosi Eldar Civic (j) és a kispesti Szendrei Norbert a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Ferencvárosi TC mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2020. június 16-án.
Nyitókép: Illyés Tibor

Bajnok a Ferencváros – tízéves sorozatot szakított meg

A Ferencváros 2-0-s győzelmet aratott a Bp. Honvéd ellen az OTP Bank Liga 30. fordulójában, s ezzel bebiztosította története 31. bajnoki címét.

Szergej Rebrov „érdekes” összeállításban küldte pályára a Ferencvárost, hat helyen is megváltoztatta kezdő csapatát a legutóbbi fordulóhoz képest. Másrészt ez a váltás is jelezte, mennyire gazdag magyar viszonylatban a zöld-fehérek kerete. Három korábbi Honvéd-játékos, Gróf Dávid, Botka Endre és Vécsei Bálint is helyet kapott a kezdő csapatban.

Az első félidőben a helyzetek domináltak, egyik csapat sem tudott előnybe kerülni. A másodikban a Fradi hét perc alatt eldöntötte a mérkőzést, s bebiztosította a bajnoki címet.

Előbb Miha Blažič, az alkalmi csapatkapitány talált a kispestiek kapujába, majd az utóbbi időben a szezon elejéhez képest kevesebb lehetőséget kapó Michal Škvarka lőtt kitűnő rúgótechnikáról tanúbizonyságot tevő gólt.

A folytatásban már csak az volt a kérdés, nő-e a különbség a két csapat között.

A győzelemmel a Ferencváros bebiztosította a 2019–2020-as bajnoki címet, éppen úgy a 30. fordulóban, mint tavaly. Szergej Rebrov még nem is töltött két teljes idényt Magyarországon, de már kétszeres bajnoknak mondhatja magát. Éppen tíz éve, a Debreceni VSC sikereinek csúcsán fordult legutóbb elő, hogy egy csapat megvédje bajnoki címét az NB I-ben. Az ukrán edző az első Herczeg András duplázása óta, aki megvédi elsőségét.

Bp. Honvéd–Ferencváros 0-2

Korábban:

Kisvárda–Zalaegerszeg 0-1

Szerda:

Paksi FC-Kaposvári Rákóczi FC 16.55

MOL Fehérvár FC-Debreceni VSC 19.00

Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC 19.00

Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 21.05

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb személyt vettek őrizetbe Németországban Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×