eur:
393.92
usd:
368.12
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels

Újabb meglepő hírek az orosz doppingellenőrzésről

Az év első négy hónapjában 71 olyan esetet rögzített az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA), amelyben megsértették a sport tisztaságát védő előírásokat orosz sportolók.

Az adatokkal Margarita Pahnockaja, a RUSADA főigazgató-helyettese szolgált a TASZSZ hírügynökségnek. Beszámolója szerint 38 esetben a szabályos teszteléshez szükséges feltételek hiányoztak, 33 esetet pedig az úgynevezett holléti szabály megsértésével produkáltak az érintettek, vagyis nem voltak ott elérhetők, ahol a tartózkodási helyük kötelező bejelentése szerint adott időszakban lenniük kellett volna a doppingellenőrök érkezésekor.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) kódexe szerint a holléti nyilvántartás vezetése a tesztelhető élsportolók számára kötelező, a kontroll alóli kibúvás doppingvétséggel ér fel, és ha egy profi sportoló egy év alatt háromszor ily módon elérhetetlenné válik, akár négy évre is eltiltható a versenyzéstől.

A RUSADA 2019-ben 312 szabálysértést regisztrált, 2018-ban 349-et, 2017-ben pedig 173 olyan esetet rögzítettek, amikor az orosz sportolók nem tartották be a doppingellenes előírásokat.

Ugyancsak Pahnockaja jelentette be, hogy a RUSADA készen áll az orosz labdarúgók mérkőzés utáni tesztelésének megkezdésére az Orosz Premjer Liga 2019–2020 szezonjának folytatása után. A szervezet elnöksége múlt pénteken döntött az orosz Premjer Liga mérkőzéseinek június 21-i folytatásáról.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×