eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Vuhszi, 2018. július 25.Szilágyi Áron a vuhszi vívó-világbajnokság férfi kard csapatversenyének negyeddöntőjében vívott Magyarország-Németország mérkőzésen 2018. július 25-én. A magyarok bronzérmet nyertek. (MTI/EPA/Aleksandar Plavevski)
Nyitókép: MTI/EPA/Aleksandar Plavevski

Szilágyi Áron a 2028-as olimpián is el tudja magát képzelni

Véget ért Szilágyi Áron ezüstkorszaka a nemzetközi pástokon. A Vasas kétszeres olimpiai bajnok kardvívója a kiemelkedően sok tavalyi második helyezés után a varsói Világkupa-versenyen győzni tudott. Az InfoRádiónak adott interjúban további terveiről is beszélt.

Szilágyi Áron nyerte meg a kardozók varsói világkupa-versenyét.

„Elhatároztam magamban, hogy a tavalyi ezüstévet magam mögött hagyom, és igyekszem más színű érmeket gyűjteni. Örülök, hogy ez ilyen hamar összejött, és a tradicionálisan erős varsói vk-n sikerült összehozni. Nagyon boldog vagyok” - mondta az InfoRádiónak a Vasas vívója.

A kétszeres olimpiai bajnok a főtáblán 15-8-ra verte a kanadai Shaul Gordont, 15-10-re a japán Tokunan Kentát, majd egy jóval erősebb ellenfélen, a csapatban olimpiai, illetve az elmúlt három évben sorozatban világbajnok dél-koreai Gu Bon Gilen is túljutott 15-13-mal. A negyeddöntőben a kétszeres egyéni Európa-bajnok, csapatban vb-aranyéremmel is rendelkező német Max Hartunggal csapott össze, akit 15-11-re győzött le. A fináléért Luca Curatolival találkozott, de ellenfele sérülés miatt visszalépett, az aranyérmet pedig a világranglistán negyedik amerikai Eli Dershwitz 15-9-es legyőzésével harcolta ki

„Kemény ágon jutottam el a fináléig. A koreai Gu Bon Gil ellen 8-3-as hátrányból felállva sikerült nyerni. Ott

megtaláltam a ritmust, amivel sikerült megtörni és utána tudtam dominálni.

Erős vívó, lépésről lépésre, sokat dolgozva kellett megverni. Ez volt a kulcspont, utána már jól ment a vívás, és magabiztos győzelmeket arattam a világranglista 2. 3 és 4. helyezettje ellen” - fejtette ki.

Szilágyi Áron szerint a siker azt mutatja, hogy jó úton halad, és egyúttal reméli, hogy riválisai megjegyzik a vereséget, és majd Tokióban is emlékeznek rá.

A 30 éves kardozó arról is beszélt, hogy mivel teltek az elmúlt hónapok a budapesti vb óta.

„Az elmúlt időszak arról szólt, hogy edzésekkel és munkával építsem újjá a vívásomat és önbizalmamat, és ez sikerült is.

Rengeteget dolgoztam és fejlődtem, még a legjobb vívásomhoz képest is

– ez jött ki Varsóban. Azt tervezem, hogy a kőkemény munkát folytatom, és versenyről versenyre haladva jutok el Tokióig. Biztos lesz, ami majd nem úgy sikerül, de jó érzés, hogy világkupa-győzelemmel kezdtem, ez erőt fog adni.”

A Vasas sportolója tavaly szeptemberben a Nemzeti Sportnak azt mondta: nem tudja, hogy az olimpia után folytatja-e, van-e még a pályafutásában újabb négy év. Most már másként beszélt erről.

„Igyekszem nem foglalkozni a Tokió utáni időszakkal, nem igazán látom értelmét, nekem kár erre energiát és időt pazarolni. Nem látom még, hogy mi fog történni. Az, hogy azt érzem,

ott tudok lenni a legjobbak között, megerősít abban, hogy a folytatásnak van értelme,

de efelől nincs kétségem. El tudom magam képzelni a 2024-es, de akár még a 2028-as olimpián is, de csak Tokió után fogok határozni, hogy mi lesz.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×