eur:
394.17
usd:
369.67
bux:
65792.91
2024. április 23. kedd Béla
A szerb Novak Djokovic ünnepel a bajnoki trófeával, miután 6-3, 6-4 arányban győzött a húszéves kanadai Denis Shapovalov ellen az 5,8 millió euró (1,8 milliárd forint) összdíjazású párizsi keménypályás férfi tenisztorna döntőjében 2019. november 3-án. A 32 éves szerb klasszis pályafutása során ötödször nyerte meg a tornát.
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Egy óra alatt nyert a döntőben Novak Djokovic

Pályafutása során ötödször nyerte meg a párizsi keménypályás férfi tenisztornát, miután az 5,8 millió euró (1,8 milliárd forint) összdíjazású verseny vasárnapi döntőjében két szettben győzött Denis Shapovalov ellen.

A világelső szerb teniszező a fináléban nem sok esélyt adott 20 éves kanadai riválisának, aki felett 68 perc alatt diadalmaskodott.

Djokovic győzelme ellenére is visszacsúszik a második helyre a világranglistán, amit hétfőtől - 640 pontos előnnyel - Rafael Nadal vezet majd. A spanyol teniszező Párizsban az elődöntő előtt hasfalsérülés miatt visszalépett, ám mivel tavaly nem szerepelt a tornán, az itt szerzett pontjaival Djokovic elé kerül az ATP-rangsorban.

Párizs, 2019. november 3.
A győztes szerb Novak Djokovic (b) és a második helyezett kanadai Denis Shapovalov az 5,8 millió euró (1,8 milliárd forint) összdíjazású párizsi keménypályás férfi tenisztorna döntőjét követő eredményhirdetésen 2019. november 3-án. A 32 éves szerb klasszis 6-3, 6-4 arányban győzött a húszéves Shapovalov ellen.
MTI/EPA/Ian Langsdon
A győztes szerb Novak Djokovic és a második helyezett kanadai Denis Shapovalov az 5,8 millió euró (1,8 milliárd forint) összdíjazású párizsi keménypályás férfi tenisztorna döntőjét követő eredményhirdetésen. MTI/EPA/Ian Langsdon

A szerb játékos pályafutása 34. ezres versenyén diadalmaskodott, így csak egy siker választja el a vonatkozó ranglistát vezető Nadaltól. Djokovic összességében 77. ATP-tornagyőzelmét aratta.

Az évadzáró londoni világbajnokság jövő vasárnap rajtol.

Eredmények, elődöntő:

Djokovic (szerb, 1.)-Shapovalov (kanadai) 6:3, 6:4

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×