eur:
393.38
usd:
367.98
bux:
67100.19
2024. április 26. péntek Ervin
A ferencvárosi Olekszandr Zubkov, Davide Lanzafame, Michal Skvarka és Ihor Haratyin a csapat harmadik gólja után a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencváros - Valletta FC mérkőzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2019. július 24-én. Ferencváros-Valletta FC 3-1.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A máltai edző szerint csak tökéletes játékkal ejthetik ki a Fradit

Ma este nyolc órakor kezd a Ferencváros a máltai Valletta FC ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörének második mérkőzésén. Az első találkozót 3-1-re megnyerték a zöld-fehérek.

Szergej Rebrov, a magyar bajnok vezetőedzője a legtöbb szurkoló véleményét is megfogalmazta, amikor azt mondta, hogy az első meccsen a 3-0-nak jobban örült volna, de így is nyugodtak. Nincs is miért izgulni, a Ferencvárosnak a saját játékát kell játszania, ami azt jelenti, hogy

szinte biztosan nem védekezésre fog berendezkedni, továbbra is nagy favoritja a továbbjutásnak.

Máltai csapat korábban még nem ért el magyar ellen olyan eredményt a nemzetközi porondon, ami a Ferencváros kiesését jelentené.

A Fradi a legjobb összeállításában léphet pályára, nincs eltiltottja. A brazil Isael nem tartott a csapattal Máltára, de ő az előző három meccsen, a Ludogorec és a Valletta ellen sem játszott. Változás lehet az első mérkőzéshez képest, hogy a balhátvéd Heister visszakerül a balhátvéd helyére.

Darren Abdilla, a máltaiak edzője azt mondta hétfőn a Times of Maltának, hogy bár a Ferencváros megnyerte az első mérkőzést, de még mindig megvan az esélye a Vallettának a továbbjutásra. „Egy kicsivel nagyobb odafigyeléssel mindhárom gólt elkerülhettük volna – mondta a máltai edző. – De az is igaz, hogy egy kiváló csapattal játszottunk, amely képes megbüntetni a legkisebb hibákat is.”

Abdilla arról is beszélt, hogy

„mentális blokk” alatt játszottak játékosai a Groupama Arénában,

vélhetően arra gondolt, hogy játékosai többsége még soha nem játszott ekkora és ilyen fanatikus közönség előtt, de a kevés kivételnek is ritkán volt ilyenben része. Hiúságukra is igyekezett apellálni, amikor azt mondta nekik, hogy bár sokszor megmutatták a máltai bajnokságban, hogy jók, most itt az alkalom arra, hogy ezt a nemzetközi porondon is igazolják.

Abdilla nem titkolta, gondjai vannak az összeállítást tekintve. Két eltiltottja van, Steve Borg, a csapatkapitány, valamint a harmadik sárga lapja miatt pihenni kényszerülő Nicholas Pulis. Hárman sérültek, Jonathan Caruana, Santiago Malano és Bojan Kaljevic. Az első mérkőzésen megsérülő Henry Bonello kapus és a brazil Douglas Packer már edzett az elmúlt napokban, vélhetően játszani fognak. Az edző azt ígérte, hogy agresszívebben játszanak majd, mint Budapesten. „Tökéletes meccset kell játszanunk ahhoz, hogy megőrizzük európai álmainkat.”

A Valletta FC–Ferencváros mérkőzés, amelyet a Duna TV élőben közvetít, 20 órakor kezdődik a háromezres Centenary Stadiumban.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×