eur:
394.29
usd:
370.33
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Fiatalok mutatkoznak be Märcz Tamás válogatottjában

Fiatalok mutatkoznak be Märcz Tamás válogatottjában

Péntektől vasárnapig a magyar férfi vízilabda-válogatott a Volvo-kupán kezdi el felkészülését a nyári budapesti világbajnokságra, az ellenfelek között lesz Szlovákia, Montenegró és Horvátország. Märcz Tamás szövetségi kapitány az InfoRádiónak elmondta: elsősorban a fiatalok és a visszatérők teljesítményére kíváncsi.

Märcz Tamás elmondta, túl nagy előkészületeket nem tudott végezni a válogatott a hétvégi Volvo-kupára, mert a csapat egy hónap után csak az első meccsnapon találkozik.

„Abból fogunk táplálkozni. Szerencsére Hosnyánszky Norbert és Decker Ádám újra a tagja a válogatottnak, van egy-két játékos, aki kevesebb lehetőséghez jutott eddig és olyan fiatalok is, akik még soha nem voltak válogatottak.”

A szövetségi kapitány úgy fogalmazott, kíváncsi, hogy ez a nem annyira összeszokott, de nagyon ambiciózus csapat hogyan állja meg a helyét. Hozzátette, ad keretet, hogy a közvélemény által elvárt sikerességnek meg tudjon felelni a válogatott.

Märcz Tamás elmondta, minden idők legerősebb Volvo-kupája lesz; mindhárom ellenfél magas színvonalú, még a szlovákok is, hiszen egy hete döntetlent játszottak a szerbekkel. Hozzátette, ez az a szint, ahol jól le lehet mérni a fiatalok pillanatnyi állapotát.

„A cél az, hogy minden mérkőzést a lehető legjobb játékkal megnyerjünk.” A játékosok egyéni célja szintén a tökéletes játék kell legyen – hangsúlyozta a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A Szeged Európa-bajnoki bronzérmes vízilabdázója úgy érzi, új impulzust ad az új kapitány és a keret összetétele is. Manherz Krisztián hozzátette, sok olyan fiatal van, aki most mutatja meg magát először a közönségnek.

„Olyan mérkőzésekre számítok ebben a három napban, ahol egyénileg és csapatban is minél jobb teljesítményeket nyújtunk és maradandót alkotunk.”

Manherz Krisztián a saját játékáról szólva kiemelte, a fiatal korából és a rutintalanságából fakadó stabilitási hiányosságokat kell megerősítenie.

„Azt a szemtelen, gyors játékot, amit játszom, stabil védekezéssel kell párosítanom, és akkor meg tudom szilárdítani a helyemet a válogatottban.”

Nyáron egymást követi a két nagy világesemény, a felnőtt és a korosztályos világbajnokság. Manhercz Krisztián elmondta, mindkettőn örömmel vállalná a szereplést.

„Horkai György bízik is benne, hogy bejutok a felnőtt világbajnoki keretbe. Jelezte, ha sikerül, talán kapok másfél nap pihenőt, aztán utazhatok az U20-as világbajnokságra Belgrádba” - mondta a Szeged Európa-bajnoki bronzérmes vízilabdázója.

A torna programja

péntek

Horvátország-Montenegró 19.00

Magyarország-Szlovákia 20.30

szombat

Horvátország-Szlovákia 19.00

Magyarország-Montenegró 20.30

vasárnap

Montenegró-Szlovákia 10.00

Magyarország-Horvátország 11.30

A magyar keret

Kapusok: Decker Attila (Honvéd), Lévai Márton (Debrecen). Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Fülöp Bence (Szolnok), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (OSC), Salamon Ferenc (OSC), Tóth Márton (Ferencváros), Török Béla (BVSC), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×