eur:
394.42
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Megszüntették a fegyelmit Sakhóval szemben

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) megszüntette a Mamadou Sakhóval, a Liverpool FC francia védőjével szemben doppingvétség miatt indított fegyelmi eljárást.

Az UEFA csak annyit közölt, hogy az etikai és fegyelmi testülete a játékos jogászainak, valamint a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) illetékeseinek meghallgatása után megszüntette a 26 éves labdarúgóval szembeni eljárást, de indoklást a közlemény nem tartalmaz.

A szenegáli születésű Sakho a Manchester United-Liverpool Európa Liga-nyolcaddöntő március 17-én lejátszott visszavágója (1-1) után produkált pozitív mintát, mert - mint később kiderült - olyan zsírégetőt használt, amelynek egyik hatóanyaga a tiltólistán szerepel.

Az UEFA április végén 30 napra felfüggesztette a játékjogát, ezért például az Európa Liga fináléját is ki kellett hagynia. Mivel a szankció május végén lejárt, bekerülhetett volna a házigazda francia válogatott Európa-bajnoki keretébe, ám Didier Deschamps szövetségi kapitány nem élt a lehetőséggel.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×