eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A világ második legjobb golfozója sem indul az olimpián

Dustin Johnson, a golfozók világranglistájának második helyezettje úgy döntött, a zikajárvány miatt nem indul az augusztus 5-én kezdődő Rio de Janerió-i olimpián.

"Nem volt könnyű döntés, de a zikavírus miatti aggodalmakat nem hagyhatom figyelmen kívül. A menyasszonyommal több gyereket is tervezünk a közeljövőben, ezért úgy érzem, felelőtlenség lenne magamat, vagy a családomat kitenni a veszélynek" - mondta a 32 éves amerikai golfozó.

A szúnyogok által terjesztett zikavírus gyors nemzetközi terjedése miatt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) február 1-jén globális egészségügyi vészhelyzetet hirdetett. A WHO szerint az amerikai kontinensen idén négymillióra emelkedhet a zikalázas megbetegedések száma. Jelenleg Brazília a leginkább érintett ország, ott másfél millióra teszik a fertőzések számát. A vírust elsősorban szúnyogok terjesztik, de szexuális úton is terjedhet. A zikavírus kisfejűséget (mikrokefáliát) és más agyi rendellenességeket okoz a várandósság idején megfertőzött nők magzatjainál.

A golfozók közül a közelmúltban a világelső Jason Day, a rangsorban negyedik Rory McIlroy és a nyolcadik Adam Scott is úgy döntött, kihagyja az ötkarikás játékokat. Rajtuk kívül a dél-afrikai Branden Grace és Louis Oosthuizen, valamint a japán Macujama Hideki is visszamondta a részvételt. A világranglistán harmadik Jordan Spieth indulása még bizonytalan.

A golf 112 év után tér vissza idén az olimpia műsorára.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×