eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 11. szombat Ferenc

Rüdiger kihagyja az Eb-t

Térdsérülés miatt kihagyja a pénteken kezdődő franciaországi Európa-bajnokságot Antonio Rüdiger, a német válogatott labdarúgója. Helyére a leverkuseni Jonathan Tah került.

Az AS Roma hátvédje - aki a szerepelt a magyarokat szombaton 2-0-ra legyőző csapatban is Gelsenkirchenben - kedden, a nemzeti együttes évian-les-bains-i főhadiszállásán tartott első edzésen küzdött a labdáért Thomas Müllerrel, és az összecsapás után lebicegett a pályáról. Az orvosok később megállapították, hogy elszakadt az elülső keresztszalagja, így több hónapos pihenőre kényszerül.

Kiválása azért is érzékeny veszteség Joachim Löw szövetségi kapitánynak, mert a 23 éves Rüdiger posztján bevethető Mats Hummels még nem épült fel teljesen izomsérüléséből. A szakvezető szerdán délután közölte, hogy Rüdiger helyére a Bayer Leverkusent erősítő Jonathan Taht hívta be a keretbe. A 20 éves védőjátékos - aki szabadságát szakítja meg az Eb miatt - egyszer lépett pályára a Nationalelfben, márciusban az angolokkal szemben 3-2-re elvesztett berlini meccsen.

A világbajnok német válogatott a magyarokkal játszotta utolsó felkészülési mérkőzését, majd Franciaországban az északírekkel, a lengyelekkel és az ukránokkal találkozik a csoportkörben.

Címlapról ajánljuk
Történelmi mélyponton a cseh sörfogyasztás – fejenként évi 128 liter…

Történelmi mélyponton a cseh sörfogyasztás – fejenként évi 128 liter…

Visszaesett a sörfogyasztás Csehországban. A teljes cseh sörtermelés 2023-ban alig több mint 20 millió hektoliter volt, ami 2,7 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest. Ebből 15,2 millió hektolitert Csehországban fogyasztottak el, a többit exportálták. A visszaesés egyik oka, hogy egyre több cseh iszik alkoholmentes sört vagy söralapú üdítőitalt.

Beügyeskedték Vlagyimir Putyin parádéját az ukrán mellett a lett tévébe is a hackerek

Akaratán kívül sugározta a moszkvai, vörös téri katonai díszszemlét több ukrán és lett tévéadó. Orosz hackerek ugyanis feltörték a médiumok rendszereit május 9-én. Az ukránok sem maradtak adósok.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×